Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αντίποινα» στη Β. Κορέα από ΗΠΑ και Ν. Κορέα: Εκτόξευσαν 4 πυραύλους

«Αντίποινα» στη Β. Κορέα από ΗΠΑ και Ν. Κορέα: Εκτόξευσαν 4 πυραύλους
Οι ΗΠΑ έκαναν λόγο για επίδειξη δύναμης και ετοιμότητας στην περιοχή
Σχετικά Άρθρα
Κλιμακώνεται η ένταση στην χερσόνησο της Κορέας καθώς μετά τη χθεσινή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα, ο οποίος για πρώτη φορά από το 2017 πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, προκαλώντας συναγερμό στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα εκτόξευσαν σήμερα 5/10 τέσσερις πυραύλους επιφανείας-επιφανείας προς την κατεύθυνση της θάλασσας της Ιαπωνίας.
Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, ο ένας από τους δυο πυραύλους που εκτόξευσε ο νοτιοκορεάτικος στρατός συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του, χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα ή ζημιές.
Μάλιστα ο στρατός ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής όπου κατέπεσε για την αναστάτωση.

Αντίδραση

Σε εκτόξευση δύο πυραύλων προχώρησαν και οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, στο πλαίσιο κοινών γυμνασίων με τους Νοτιοκορεάτες.
Πάντως, ήδη από χθες 4/10 νοτιοκορεάτικα και αμερικανικά βομβαρδιστικά εκτόξευσαν τακτικούς πυραύλους εναντίον εικονικών στόχων στην Κίτρινη Θάλασσα.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby έκανε λόγο για «απάντηση στις προκλήσεις» της Βόρειας Κορέας, για «επίδειξη των (επιχειρησιακών) δυνατοτήτων μας» και για διασφάλιση «της ετοιμότητας» των ένοπλων δυνάμεων των δύο συμμάχων.

Όχι σε πόλεμο

Ερωτηθείς για την επιτάχυνση των βορειοκορεατικών οπλικών δοκιμών και την απειλή νέου πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, είπε ότι «δεν πρέπει να φθάσουμε εκεί».
«Έχουμε καταστήσει σαφές στον Kim Jong un πως είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι χωρίς προαπαιτούμενα» επισήμανε ο Kirby.
Σε παρέμβαση του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres στηλίτευσε την κλιμάκωση και ζήτησε από τη Β. Κορέα να «ξαναρχίσει τον διάλογο» ώστε να επιτευχθεί «πλήρης και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης