Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon ανέστειλε τις προσλήψεις, λόγω του φόβου για ύφεση

Η Amazon ανέστειλε τις προσλήψεις, λόγω του φόβου για ύφεση
Σχεδόν όλες οι εταιρείες της Big Tech, όπως η Google, η Apple και η Meta έχουν ανακοινώσει ότι θα καθυστερήσουν ή θα διακόψουν προσωρινά τις προσλήψεις
Σχετικά Άρθρα
Η Amazon θα αναστείλει ολοκληρωτικά τις προσλήψεις στις δραστηριότητες λιανικής, αναφέρει ρεπορτάζ των New York Times.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε την ακρίβεια της πληροφορίας στο CNBC
Η Amazon έδωσε οδηγίες στους υπεύθυνους προσλήψεων να αποσύρουν όλες τις ανοιχτές αγγελίες για θέσεις εργασίας τις επόμενες ημέρες και να ακυρώσουν τις δραστηριότητες για νέες προσλήψεις που είχαν ήδη αρχίσει, όπως τα τηλεφωνήματα για έλεγχο νέων υποψηφίων, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι εσωτερικές επικοινωνίες.
Η Amazon είναι η τελευταία εταιρεία που παγώνει τα σχέδια προσλήψεων εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη οικονομική ύφεση.
Αρκετές άλλες εταιρείες της Big Tech, όπως η Google, η Apple και η Meta έχουν ανακοινώσει ότι θα καθυστερήσουν ή θα διακόψουν προσωρινά τις προσλήψεις.
Οι εταιρείες αναζητούν επίσης τρόπους για να μειώσουν και τα υπόλοιπα κόστη τους, εν όψει μιας πιθανής ύφεσης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ​​εργάστηκε γρήγορα για να περιορίσει το κόστος, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει την επιβράδυνση της ανάπτυξης στον πυρήνα των δραστηριοτήτων λιανικής της, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τη μερίδα του λέοντος στα έσοδα της Amazon.
Οι δραστηριότητες λιανικής της Amazon γνώρισαν ιλιγγιώδη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές απέφευγαν τα ψώνια στα φυσικά καταστήματα και επέλεγαν τις ηλεκτρονικές πωλήσεις.
Στις αρχές του 2022, οι δαπάνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο άρχισαν να επιβραδύνονται και η Amazon το πρώτο τρίμηνο ανέφερε τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης των εσόδων της από την κατάρρευση του dot-com το 2001.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, η Amazon έκλεισε ή ακύρωσε την έναρξη νέων εγκαταστάσεων και πρόσθεσε ότι θα καθυστερήσει το άνοιγμα ορισμένων νέων παρατημάτων.
Συν τοις άλλοις, το δεύτερο τρίμηνο μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 99.000 άτομα σε 1,52 εκατομμύρια υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης