Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Micron θα επενδύσει 100 δισ. δολάρια για την κατασκευή ενός τεράστιου εργοστασίου παραγωγής μικροτσιπ στη Νέα Υόρκη

Η Micron θα επενδύσει 100 δισ. δολάρια για την κατασκευή ενός τεράστιου εργοστασίου παραγωγής μικροτσιπ στη Νέα Υόρκη
Η επένδυση της Micron στην κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου ημιαγωγών θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία της πολιτείας της Νέας Υόρκης
Σχετικά Άρθρα

H αμερικανική εταιρεία Micron Technology ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει έως και 100 δισεκατομμύρια δολάρια τις επόμενες δεκαετίες για την κατασκευή ενός τεράστιου εργοστασίου κατασκευής ημιαγωγών στην κεντρική πολιτεία της Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι το megafab θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εγκατάσταση κατασκευής τσιπ στις ΗΠΑ.
Η Micron είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο και όπως ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου, θα ξεκινήσει το νέο εργοστάσιο στο Clay της Νέας Υόρκης, κοντά στις Συρακούσες, από το 2023.
Η εταιρεία με έδρα το Boise του Αϊντάχο αναμένει να δαπανήσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας στην αρχική φάση της ανάπτυξης.
Η Micron είπε ότι μετά την ολοκλήρωση, ο χώρος θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλος όσο 40 γήπεδα ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Το μεγάλο μακροπρόθεσμο αυτό έργο αναμένεται να δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένων 9.000 θέσεων εργασίας στην ίδια τη Micron.
Η ανακοίνωση της Micron για την κατασκευή ενός εργοστασίου που θα κατασυάσει μικροτσιπ πραγματικά μεγάλων διαστάσεων ακολουθεί την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τα CHIPS και την Επιστήμη από το Κογκρέσο. Το μέτρο, που υπεγράφη από τον Πρόεδρο Biden τον Αύγουστο, προβλέπει κρατικές επιχορηγήσεις ύψους 52,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και έρευνα τσιπ και φοροαπαλλαγές 25% για όλα τα νέα εργοστάσια ημιαγωγών που θα κατασκευαστούν στις ΗΠΑ.
Ο στόχος της συγκεκριμένης νομοθεσίας ήταν να ενισχύσει την κατασκευή τσιπ στις ΗΠΑ και να περιορίσει την εξάρτηση πολλών κλάδων της αμερικανικής βιομηχανίας που χρησιμοποιούν τσιπ στην κατασκευή των προϊόντων τους, από την Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης