Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Κρούσμα γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο - Εργαζόμενος σε πτηνοτροφείο, ήταν ασυμπτωματικός

Ισπανία: Κρούσμα γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο - Εργαζόμενος σε πτηνοτροφείο, ήταν ασυμπτωματικός
Ένας εργαζόμενος σε πτηνοτροφείο προσβλήθηκε από την γρίπη των πτηνών
Σχετικά Άρθρα

Μια σπάνια περίπτωση μετάδοσης της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο καταγράφηκε στην Ισπανία.
Ένας εργαζόμενος σε πτηνοτροφείο προσβλήθηκε από την γρίπη των πτηνών, ήταν ασυμπτωματικός και πλεον στις 28/9 διαγνώσθηκε αρνητικός με τεστ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, "στις 27 Σεπτεμβρίου του 2022, το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας επιβεβαίωσε ένα κρούσμα της γρίπης των πτηνών Α (H5N1) σε έναν ασυμπτωματικό άνδρα, ο οποίος έχει ήδη διαγνωσθεί αρνητικός με τεστ".
Ο άνδρας εργάζεται σε πτηνοτροφείο της Guadalahara, στην κεντρική Ισπανία, όπου κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε πουλερικά στις 17 Σεπτεμβρίου.
Ο ίδιος τέθηκε σε απομόνωση στο σπίτι του μέχρι που διαγνώσθηκε αρνητικός στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ αρνητική ήταν ημόνη του στενή επαφή.
Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, "η μετάδοση από πτηνά στον άνθρωπο θεωρείται σπάνιο φαινόμενο και η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι εξαιρετικά πιο σπάνια".
Σημειώνεται ότι στην Ισπανία "79 εστίες εντοπίστηκαν σε άγρια πτηνά και 36 σε πτηνοτροφεία", σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Συναγερμός σε Ολλανδία

Στον σφαγιασμό περίπου 102.000 πουλερικών σε αγρόκτημα στην βόρεια πόλη Κιλ-Βίντεβεερ θα προβεί η κυβέρνηση της Ολλανδίας, μετά τον εντοπισμό 15 κρουσμάτων του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους της γρίπης των πτηνών τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης