Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin προς Erdogan: «Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας» το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2

Putin προς Erdogan: «Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας» το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2
Η Τουρκία εξέφρασε διά του προέδρου της τη διάθεσή της να παίξει μεσολαβητικό ρόλο ώστε να επιτευχθεί μια λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας αποκάλεσε την Πέμπτη 29/6, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον ομόλογό του της Τουρκίας, "πράξη διεθνούς τρομοκρατίας" το "πρωτοφανές σαμποτάζ" στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Κατά τη συνομιλία του με τον αρχηγό του τουρκικού κράτους, ο Putin είπε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας η οποία επετεύχθη για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, με την αφαίρεση κάθε εμποδίου στην εξαγωγή τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία προς τις παγκόσμιες αγορές, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.
Από την πλευρά του, ο Erdogan, σύμφωνα με τη διεύθυνση επικοινωνιών της τουρκικής Προεδρίας και το πρακτορείο Anadolu, κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να δώσει στις διαπραγματεύσεις για επίτευξη ειρήνευσης στην Ουκρανία ακόμη μία ευκαιρία.
Η Τουρκία εξέφρασε διά του προέδρου της τη διάθεσή της να παίξει μεσολαβητικό ρόλο ώστε να επιτευχθεί μια λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και για την εφαρμογή της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τα σιτηρά.
Η επέκτασή της, τόνισε ο κ. Erdogan, είναι προς το κοινό συμφέρον όλων, ενώ κάλεσε σε μείωση της έντασης, καλώντας τη Ρωσία να κάνει κάποια βήματα, δηλαδή να μην προχωρήσει στην προσάρτηση των ουκρανικών επαρχιών Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπρίζια και Χερσώνα.

«Έτοιμη η Δύση να υποκινήσει... έγχρωμες επαναστάσεις» και... λουτρά αίματος σε οποιαδήποτε χώρα»

Η Δύση είναι έτοιμη να υποκινήσει «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρά αίματος» σε οποιαδήποτε χώρα, δήλωσε σήμερα 29/9 ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο Vladimir Putin έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.
«Ξέρουμε ότι η Δύση εκπονεί σενάρια για να υποδαυλίσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της ΚΑΚ. Όμως έχουμε ήδη αρκετές». Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και ιδίως εκείνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «φυσικά» το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.
«Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αυτό που συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης», υποστήριξε.
Ο Putin είπε ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» είναι σε διαδικασία σχηματισμού «μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας». «Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αμείλικτα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε τι απορρέει από αυτό», συνέχισε.
«Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλει μια πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις», υποστήριξε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος. Στο παρελθόν ο Putin είχε χαρακτηρίσει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης