Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Υποστηρίζω αύξηση επιτοκίων 75 μ.β. το Νοέμβριο, 50 μ.β. το Δεκέμβριο - Να προσέχουμε τις αναταράξεις στο εξωτερικό

Bostic (Fed): Υποστηρίζω αύξηση επιτοκίων 75 μ.β. το Νοέμβριο, 50 μ.β. το Δεκέμβριο - Να προσέχουμε τις αναταράξεις στο εξωτερικό
Με βάση τις δηλώσεις Bostic το επιτόκιο της Fed που τώρα βρίσκεται στο 3% -3,25% θα φτάσει ως τα τέλη του έτους το 4,25% - 4,5%
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Raphael Bostic υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσει σε τέταρτη συνεχόμενη αύξηση του επιτοκίου της κατά 75 μονάδες βάσης κατά την επόμενη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο και προέτρεψε τους σχεδιαστές πολιτικές της Fed να «προσέχουν» τις γεωπολιτικές και χρηματοοικονομικές αναταράξεις στο εξωτερικό.
Το σχόλιο του Raphael Bostic έρχεται στον απόηχο της βύθισης της Βρετανίας σε μια νομισματική καταστροφή μετά τις ανακονώσεις της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα εφαρμόσει φορολογικές περικοπές ύψους 45 δισεκατομμυρίων λιρών, που θα χρηματοδοτήσει με αύξηση του δημόσιου χρέους.
Η ανακοίνωση, η οποία έχει προκαλέσει έντονη κριτική από το ΔΝΤ και αρκετούς σημαίνοντες παράγοντες χάραξης πολιτικής, οδήγησε την Τράπεζα της Αγγλίας να παρέμβει στην αγορά ομολόγων.
Ο Bostic δήλωσε ότι θα ήθελε η Fed να είναι προσεκτική με τις παγκόσμιες εξελίξεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι το οικονομικό και νομισματικό σύστημα των ΗΠΑ είναι κατάλληλα ενισχυμένα.
«Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να έχει σημαντική δυναμική», δήλωσε στους δημοσιογράφους, και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ λιγότερο επιρρεπείς σε «μόλυνση» λόγω της οικονομικής τους ισχύος.
Δεδομένης της ισχύος του αμερικανικού οικονομικού συστήματος και του παρατεταμένου υπερβολικού πληθωρισμού, ο Raphael Bostic δήλωσε ότι το «βασικό του σενάριο» του είναι ότι η Fed θα προχωρήσει σε μια αύξηση επιτοκίου 0,75% κατά την επόμενη συνεδρίαση της FOMC που θα γίνει τον Νοέμβριο και 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.
Έτσι το επιτόκιο της fed που σήμερα βρίσκεται στο 3% -3,25% θα φτάσει ως τα τέλη του έτους το 4,25% - 4,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης