Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Δεν έχει βγει από το τραπέζι η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β.

Bostic (Fed): Δεν έχει βγει από το τραπέζι η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β.
Για να αποκλειστεί η αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β. τον Σεπτέμβριο, πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα στοιχεία  που θα τεκμηριώνουν με ασφάλεια την επιβράδυνση του πληθωρισμού
Σχετικά Άρθρα

Η Fed μπορεί να μην επαναλάβει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, εάν τα νέα στοιχεία δείξουν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται «σαφώς», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, σε δοκίμιό του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της τράπεζας.
«Δεν νομίζω ότι τελειώσαμε με τη σύσφιξη. Ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός», έγραψε ο Bostic. 
«Έτσι, τα εισερχόμενα στοιχεία - εάν δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να επιβραδύνεται - μπορεί να μας δώσoυν λόγο να κάνουμε  πίσω... Θα πρέπει να δούμε πώς θα είναι τα στοιχεία».
Η επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούλιο «αντιπροσώπευε μιαν ανάπαυλα», συνέχισε  ο Bostic  ενώ σημείωσε ότι οι πιέσεις στις τιμές παρέμειναν «πεισματικά ευρέως διαδεδομένες».
Η Fed θα λάβει την έκθεση για τον πληθωρισμό του Αυγούστου ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της στις 20-21 Σεπτεμβρίου, όταν οι αξιωματούχοι αναμένεται να εγκρίνουν αύξηση επιτοκίου είτε κατά 50 είτε κατά 75 μονάδες βάσης.
Εκτός από την πτώση του ρυθμού του πληθωρισμού τον Ιούλιο, άλλα στοιχεία δείχνουν ότι βασικά τμήματα της οικονομίας παραμένουν στενά.
Για παράδειγμα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα 30/8, έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας παρέμειναν υψηλές έως τον Ιούλιο, μια πιθανή ένδειξη συνεχιζόμενων μισθολογικών πιέσεων.
Ο Bostic χαρακτήρισε τη συνολική εικόνα «ασαφή» αλλά πρόσθεσε ότι ενώ επικεντρώνεται στην πορεία του πληθωρισμού, έχει συναίσθηση ότι μια υπερβολικά επιθετική κίνηση αύξησης των επιτοκίων ενέχει επίσης κινδύνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης