Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Βlackout μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ian - Αναφορές για δύο νεκρούς, μεγάλες ζημιές

Κούβα: Βlackout μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ian - Αναφορές για δύο νεκρούς, μεγάλες ζημιές
Χωρίς ρεύμα  έχουν μείνει 11 εκατ. άνθρωποι στην Κούβα

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Κούβα,  μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ian, που έπληξε στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Κούβας έχει καταρρεύσει πλήρως από το βράδυ της Τρίτης 27/9  με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι ολόκληρη η νήσος της Καραϊβικής Θάλασσας, που μετρά μεγάλες καταστροφές από τους σφοδρούς ανέμους, τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες.
Όπως μεταδίδει το BBC, δύο άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε κτίρια και καλλιέργειες. Πλέον, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει 11 εκατ. άνθρωποι.
cuba1_1.JPG
Μάλιστα, επικαλούμενο τους New York Times, αναφέρει ότι μια 43χρονη σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε τοίχοι του σπιτιού της, ενώ ένας αγρότης έπαθε ηλεκτροπληξία.
Ο κυκλώνας Κατηγορίας 3, με ταχύτητες ανέμου έως και 195 χλμ./ώρα (120 μίλια/ώρα), πλήττει τη Φλόριντα, όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.
Ο Lazaro Guerra, τεχνικός διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της Κούβας, εξήγησε ότι βλάβη στο εθνικό σύστημα διανομής, που εν μέρει οφείλεται στο ακραίο καιρικό φαινόμενο, οδήγησε στη διακοπή της παροχής.
Σημειώνεται ότι ο κυκλώνας σάρωσε τις δυτικές επαρχίες της Κούβας, αφήνοντας στο πέρασμά του ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες.
cuba3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης