Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία φτάνει τα 65 δισ. όσος είναι ο ετήσιος στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ρωσίας

Η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία φτάνει τα 65 δισ. όσος είναι ο ετήσιος στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία άλλα 12 δις ευρώ σε οπλικά συστήματα, στρατιωτική βοήθεια και δημοσιονομική στήριξη για το επόμενο τρίμηνο

Σχετικά Άρθρα

Η επιτροπή του Κογκρέσσου που ετοιμάζει τα νομοσχέδια με τις ομοσπονδιακές δαπάνες αποδέχτηκε το αίτημα της κυβέρνησης Biden για νέα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, ύψους 12 δολαρίων.
Υιοθετώντας πλήρως σχετικό αίτημα της κυβέρνησης Biden, η χρηματοδότηση θα περιλαμβάνει τρία κονδύλια:
Πρώτον, 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή οπλικών συστημάτων και άλλου εξοπλισμού,
Δεύτερον, 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης και της υποστήριξης πληροφοριών,
Τρίτον, 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της κυβέρνησης του Κιέβου κατά το επόμενο τρίμηνο, ώστε να μπορεί να πληρώσει μισθούς και να καλύψει όλα τα κρίσιμα έξοδα των αμάχων.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είχε ζητήσει από το Κογκρέσο στις αρχές Σεπτεμβρίου να εγκρίνει 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα έκτακτη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία σε νομοσχέδιο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες και τελικά η εισήγησή του υιοθετήθηκε.
Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, ανέφεραν πηγές του Κογρκέσου στο Reuters.
Μετά την ολοκλήρωση της έγκρισης και του νέου αυτού πακέτου χρηματοδότησης προς την Ουκρανία, οι συνολικές δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα φτάσουν τα 65,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος αυτής της στρατιωτικής βοήθειας, αναφέρουμε ενδεκτικά ότι ολόκληρος ο ετήσιος στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ρωσίας για το 2021 ήταν 65,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η νέα χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς την Ουκρανία αναμένεται παρά ταύτα να εξαντληθεί πολύ χρήγορα.
Όταν ζήτησε τα κεφάλαια, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι σκοπός της νέας χρηματοδότησης ήταν να καλυφθούν οι ανάγκες του πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2023, το οποίο για την αμερικανική κυβέρνηση ξεκινά την 1η Οκτωβρίου.
Η Ουκρανία σχεδιάζει αντεπίθεση κατά του ρωσικού στρατού και έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να της δώσουν ακόμη περισσότερα και πιο προηγμένα όπλα.
Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Zelensky στον πόλεμο δι' αντιπροσώπου που διεξάγουν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία εισέρχεται σε εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ετοιμάζεται να ενσωματώσει στη Ρωσική Ομοσπονδία τα εδάφη των Donnetsk, Luhansk, Kherson και Zaporyzhye όπου ολοκληρώνονται τα σχετικά δημοψηφίσματα και έχει προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι θα περασπιστεί την «εδαφική της ακεραιότητα» ακόμη και με χρήση πυρηνικών όπλων, αν χρειαστεί.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης