Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Απόλυτη προτεραιότητα η διάσωση των πολιτών σε Donbass – Ληστρική η Δύση

Putin (Ρωσία): Απόλυτη προτεραιότητα η διάσωση των πολιτών σε Donbass – Ληστρική η Δύση
Ρεκόρ συγκομιδής σιτηρών φέτος η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η διάσωση των πολιτών στο Donbass και στις άλλες απελευθερωμένες επαρχίες της Ουκρανίας είναι ύψιστης προτεραιότητας για τη ρωσική κοινωνία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
«Υπό τις τρέχουσες συνθήκες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και των δημοψηφισμάτων που γίνονται στο Donbass, το να σώζουμε τους πολίτες στα εδάφη που γίνονται τα δημοψηφίσματα, είναι στο προσκήνιο όλης της κοινωνίας» είπε ο Putin, αναφέροντας πως το θέμα αυτό συνδέεται με μια σειρά από δραματικά γεγονότα.

Ληστρική η Δύση

Ο Putin εξαπέλυσε επίθεση και στη Δύση για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και που επηρεάζει και την διατροφική ασφάλεια.
«Η Δύση είναι ληστρική» είπε ο Putin υποστηρίζοντας πως οι τιμές των τροφίμων αν και έχουν επιστρέψει στα επίπεδα των αρχών του 2022, παραμένουν κατά 40% υψηλότερες σε σχέση με το 2020.
«Και αυτό αποτελεί άμεση συνέπεια, χωρίς υπερβολή, της ληστρικής πολιτικής των πιο πλούσιων κρατών του κόσμου» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν σε εισαγωγές τροφίμων που σε ετήσια βάση έφτασαν φέτος τα 218,6 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 185,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.
Όπως είπε οι ΗΠΑ εισάγουν περισσότερα τρόφιμα από τις παγκόσμιες αγορές από ό,τι πωλούν, ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι προκαλεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Ρεκόρ συγκομιδής

Επιπλέον, τόνισε ότι η φετινή συγκομιδή σιτηρών στη Ρωσία θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει και τους 150 εκατομμύρια τόνους, αριθμός πρωτοφανής για την ιστορία της Ρωσίας.
«Έτσι, στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, θα εγγυηθούμε ότι θα καλύψουμε πλήρως τις δικές μας ανάγκες» ανέφερε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης