Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγκάντα: Στα 16 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Ebola, 4 οι θάνατοι

Ουγκάντα: Στα 16 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Ebola, 4 οι θάνατοι
Όλοι οι θάνατοι και τα κρούσματα εντοπίζονται στην περιφέρεια Mubende, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Kampala
Σχετικά Άρθρα

Συνολικά 16 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Ebola στην Ουγκάντα από το ξέσπασμα της «επιδημίας» στο κεντρικό τμήμα της χώρας στις 20/9, ενώ 4 είναι οι νεκροί από την ασθένεια που προκαλεί ο ιός.
Όλοι οι θάνατοι και τα κρούσματα εντοπίζονται στην περιφέρεια Mubende, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Kampala.
Tο υπουργείο Υγείας της αφρικανικής χώρας ανέφερε στις 25/9 μέσω Twitter πως τα 16 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από το ξέσπασμα της επιδημίας εντοπίζονται στην Mubende ,στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και «μέχρι στιγμής» δεν υπάρχει «κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Kampala».
Σε ό,τι αφορά τα θύματα του ιού, στις 23/9 οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο Ebola μέσα σε τρεις ημέρες.

Μετάδοση και θνητότητα

Η ασθένεια που προκαλεί ο ιός Ebola είναι πολύ συχνά θανατηφόρα, όμως υπάρχουν πλέον εμβόλια και φάρμακα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και μεταδίδεται στον άνθρωπο από μολυσμένα ζώα.
Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται μέσω σωματικών υγρών.
Στα κυριότερα συμπτώματα είναι η εκδήλωση επίμονου υψηλού πυρετού, οι εμετοί, οι αιμορραγίες, οι διάρροιες.
Πάντως, οι άνθρωποι που νοσούν δεν είναι μεταδοτικοί παρά μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων, μετά από περίοδο επώασης κυμαινόμενη από 2-21 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης