Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Θα αποτύχουν πλήρως οι κυρώσεις στη Ρωσία – Δεν θα συναινέσουμε σε νέα δέσμη

Ουγγαρία: Θα αποτύχουν πλήρως οι κυρώσεις στη Ρωσία – Δεν θα συναινέσουμε σε νέα δέσμη
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijjarto δήλωσε ότι οι κυρώσεις προς τη Ρωσία βλάπτουν περισσότερο την Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Οι κυρώσεις στη Ρωσία προκαλούν ζημιά στην Ευρώπη και συνιστούν «πλήρη αποτυχία», δήλωσε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijjarto.
Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχει επιβάλει μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός εκτοξεύεται, το κόστος κοινής ωφέλειας, οι τιμές του φυσικού αερίου και οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί και η οικονομία της ηπείρου έχει εισέλθει σε ύφεση, δήλωσε ο Szijjarto.
«Αυτό ήταν μια πλήρης αποτυχία, καθώς είναι πλέον σαφές ότι αυτές οι κυρώσεις έχουν βλάψει την Ευρώπη πολύ περισσότερο από την ίδια τη Ρωσία και προκαλούν τεράστια ζημιά στην οικονομία της ΕΕ», σημείωσε

Λάθος κατεύθυνση

Ο Szijjarto χαρακτήρισε μια πιθανή όγδοη δέσμη κυρώσεων ως «λανθασμένη κατεύθυνση», αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις για το θέμα ακόμα, και ούτε καν έχει ετοιμαστεί επίσημη πρόταση μέχρι στιγμής.
«Δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας σε καμία απόφαση που θα έβλαπτε το ουγγρικό εθνικό συμφέρον.
Η ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού παραμένει κόκκινη γραμμή, για εμάς
Τυχόν κυρώσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τον ενεργειακό μας εφοδιασμό είναι απαράδεκτες», είπε.

Κερδίζουν οι ΗΠΑ

Ο Szijjarto εξέφρασε επίσης την άποψή του για το κέρδος των Ηνωμένων Πολιτειών από την πολιτική κυρώσεων της ΕΕ.
«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η αμερικανική οικονομία κερδίζει με αυτές τις κυρώσεις, ενώ η οικονομία της ΕΕ οδεύει προς την ύφεση», δήλωσε ο υπουργός.
«Θεωρώ ότι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση είναι αξία, φαίνεται ότι δεν συμφωνούν όλοι σε αυτό», υπογράμμισε ο Szijjarto.
«Αν κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, τους διπλωματικούς διαύλους, θα τα παρατήσουμε οριστικά και θα χάσουμε την ελπίδα ότι αυτή η σύγκρουση θα τελειώσει κάποτε», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης