Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novikov (Ρωσία): Κάνει λάθος όποιος πιστεύει, πως η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα, εάν υπάρξει απειλή

Novikov (Ρωσία): Κάνει λάθος όποιος πιστεύει, πως η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα, εάν υπάρξει απειλή
Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα, εάν υπάρχει σοβαρή απειλή, τότε κάνει λάθος», δήλωσε ο Dmitry Novikov
Σχετικά Άρθρα
Το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας προβλέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας ενώ ο Vladimir Putin έχει κατηγορήσει τη Δύση για «πυρηνικό εκβιασμό».
«Έχουμε το δικό μας στρατιωτικό δυναμικό.
Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουμε εάν υπάρχει σοβαρή απειλή, τότε κάνει λάθος», δήλωσε ο Dmitry Novikov, αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στη Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.
«Και αν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους όπλα, δεν θα αφήσουμε τα δικά μας να σκουριάσουν», πρόσθεσε.
Εάν ο Putin καταφύγει σε πυρηνικά όπλα, το πιο πιθανό σενάριο θα μπορούσε να είναι ότι θα δοκίμαζε ή θα χρησιμοποιούσε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο - μια μικρότερη, πιο στοχευμένη συσκευή σχεδιασμένη για χρήση σε πεδίο μάχης - για να αποτρέψει τη Δύση από το να υποστηρίξει την Ουκρανία, είπαν δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden τονίζει ότι εάν ο Putin χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, η απάντηση της Ουάσιγκτον θα είναι «συνεπακόλουθη». . . ανάλογα με την έκταση του τι κάνουν θα καθορίσει ποια απάντηση θα υπάρξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης