Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed Atlanta): Το θετικό σενάριο είναι να περιορισθεί ο πληθωρισμός, χωρίς εκτόξευση της ανεργίας

Bostic (Fed Atlanta):  Το θετικό σενάριο είναι να περιορισθεί ο πληθωρισμός, χωρίς εκτόξευση της ανεργίας

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τον “βαθύ, βαθύ πόνο”», επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael W. Bostic

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael W. Bostic,, δήλωσε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό χωρίς σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας, δεδομένης της συνεχιζόμενης δυναμικής της οικονομίας.
«Αν κοιτάξετε την ιστορία… υπάρχει μια πολύ σημαντική πιθανότητα ότι εάν έχουμε απώλειες θέσεων εργασίας αυτές θα είναι μικρότερες από ό,τι σε προηγούμενες επιβραδύνσεις», δήλωσε ο Bostic στο «Face the Nation» του CBS. «
Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τον “βαθύ, βαθύ πόνο”», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ομαλή επιβράδυνση

Ο Bostic επανέλαβε τις δηλώσεις άλλων αξιωματούχων της Fed ότι η ζήτηση των ΗΠΑ πρέπει να μειωθεί.
Επισήμανε ότι αρχίζει να συρρικνώνεται, και θα «αρχίσει να πληρώνει… μερίσματα» αναχαιτίζοντας τον πληθωρισμό.
«Δημιουργούμε ακόμη πολλές θέσεις εργασίας σε μηνιαία βάση, και έτσι στην πραγματικότητα πιστεύω ότι υπάρχει κάποια ικανότητα της οικονομία να απορροφήσει τις ενέργειές μας και να επιβραδύνει με σχετικά ομαλό τρόπο», επισήμανε.
2ae639c5638ff542d85dee9fd393f9b7.webp
Ο Δείκτης Τιμών καταναλωτή

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 8,3% τους 12 μήνες έως τον Αύγουστο.
Η Fed στοχεύει σε πληθωρισμό 2% με βάση το δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών ο οποίο αυξήθηκε 6,3% τους 12 μήνες έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μέτρησή του.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν δεσμευθεί να περιορίσουν τον πληθωρισμό ξανά στον στόχο τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση και θα αυξηθεί η ανεργία.

Πλεονάζουσα ζήτηση

Οι αξιωματούχοι το θεωρούν αυτό ως μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η πλεονάζουσα ζήτηση και να επαναφέρουν την αγορά εργασίας σε «ισορροπία» -- ένας ευφημισμός που αποσιωπά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους στη διαδικασία.
Η αγορά εργασίας έχει παραμείνει μέχρι στιγμής ισχυρή, με την ανεργία στο 3,7%, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής την περασμένη εβδομάδα προέβλεψαν ότι θα αυξηθεί περίπου στο 4,4% το επόμενο έτος καθώς συνεχίζουν να αυξάνουν τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης