Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Αυξημένο το ρίσκο στις τάσεις του πληθωρισμού, έρχονται και άλλες αυξήσεις επιτοκίου

Powell (Fed): Αυξημένο το ρίσκο στις τάσεις του πληθωρισμού, έρχονται και άλλες αυξήσεις επιτοκίου
Όπως υπαινίχθηκε ο Powell, ένα χτύπημα στην αγορά εργασίας μπορεί να αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα…

Aυξημένο ρίσκο για την οικονομία «βλέπει» λόγω του ρυθμού ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων ο πρόεδρος της Federal Reserves, Jay Powell, σύμφωνα με όσα είπε μετά τη συνάντηση των Αμερικανών policymakers, στην οποία ελήφθη η απόφαση για αύξηση του βασικού επιτοκίου αναφορά κατά 75 μονάδες βάσης, στο εύρος του 3% - 3,25%.
Την ίδια στιγμή, προανήγγειλε περαιτέρω μεγάλες επιτοκιακές αυξήσεις, οι οποίες αναμφίβολα θα επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα.
Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε ο κ. Powell, η Federal Reserve δεσμεύεται να χρησιμοποιεί τα εργαλεία της για να επαναφέρει τον υψηλό πληθωρισμό στον στόχο του 2%, διατηρώντας σταθερές τις προσδοκίες… - παρότι αυτό θα βλάψει την αγορά εργασίας, αυξάνοντας την ανεργία.
«Η μείωση του πληθωρισμού είναι πιθανό να απαιτήσει μια διαρκή περίοδο ανάπτυξης κάτω της τάσης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Fed.
«Και, πολύ πιθανόν αυτό [σημαίνει] κάποια άμβλυνση των συνθηκών της αγοράς εργασίας».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Fed, οι απόψεις του παραμένουν αταλάντευτες από τη συγκλονιστική ομιλία που εκφώνησε στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole…
«Το κύριο μήνυμά μου δεν έχει αλλάξει από τον Jackson Hole», είπε ο Powell.
Η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί να φέρει το επιτόκιο σε ένα «περιοριστικό επίπεδο» και να το διατηρήσει εκεί «για κάποιο χρονικό διάστημα».
Όπως υπαινίχθηκε, ένα χτύπημα στην αγορά εργασίας μπορεί να αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα…
«Η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών είναι απαραίτητη για να καλλιεργηθεί το έδαφος για την επίτευξη μέγιστης απασχόλησης και σταθερών τιμών μακροπρόθεσμα», είπε ο Powelll.
«Θα συνεχίσουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι η δουλειά έχει ολοκληρωθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο