Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία - κορωνοιός: Καταστροφή 10,3 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna – Ο λόγος

Ελβετία - κορωνοιός:  Καταστροφή 10,3 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna – Ο λόγος
Η Ελβετία θα καταστρέψει ληγμένα  εμβόλια της Moderna

Στην καταστροφή 10,3 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19 προχωρούν αναγκαστικά οι αρχές της Ελβετίας, καθώς έληξαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Το ελβετικό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι δεν έχει άλλες επιλογές, αφού η ημερομηνία λήξης των δόσεων παρήλθε την Τετάρτη 21/9, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Keystone-ATS, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου Beobachter, σύμφωνα με τον οποίο οι δόσεις προς καταστροφή κόστισαν στο δημόσιο κάπου 280 εκατ. ελβετικά φράγκα (294 εκατ. ευρώ).
Πάντως, όπως διαβεβαίωσε το υπουργείο, περίπου 3,5 εκατ. δόσεις του νέου εμβολίου της Moderna θα είναι διαθέσιμες όταν η Ελβετία θα ξεκινήσει την εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων τον Οκτώβριο.
Επιπλέον, σύμφωνα με το ελβετικό υπουργείο Υγείας, 2,5 εκατ. δόσεις παραμένουν αποθηκευμένες σε βάση επιμελητείας του στρατού και άλλες 7,8 εκατ. φυλάσσονται σε αποθήκη στο Βέλγιο.
Ξεκαθάρισε πως η στρατηγική του ως προς την προμήθεια εμβολίων εξαρχής ήταν να παραγγέλνει περισσότερες δόσεις από ό,τι χρειάζονταν για τους 8,7 εκατομμύρια κατοίκους της Ελβετίας, η οποία παρήγγειλε δόσεις εμβολίων διαφόρων φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να αποφύγει την εξάρτησή της από εμβόλια που θα μπορούσαν να αποδειχθούν αναποτελεσματικά, τα προβλήματα εφοδιασμού και την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Swissinfo εκτιμούσε ότι η Ελβετία διαθέτει πλεόνασμα 38 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοιού, των οποίων η ημερομηνία λήξης αναμένεται να παρέλθει πριν από το τέλος του 2022.
Στην Ελβετία έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 70% του πληθυσμού, ενώ λόγω πανδημίας έχουν καταγραφεί 13.556 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης