Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Είναι προφανές, ο Putin θέλει να εξαφανίσει την Ουκρανία – Συμμαχία ΗΠΑ εναντίον των πυρηνικών προθέσεων της Ρωσίας

Biden: Είναι προφανές, ο Putin θέλει να εξαφανίσει την Ουκρανία – Συμμαχία ΗΠΑ εναντίον των πυρηνικών προθέσεων της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ εμφανίζονται θορυβημένες εμφανίζονται από την προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου, ότι «δεν μπλοφάρει» σε ό,τι αφορά στην ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του αμερικανού προέδρου Joe Biden ως απάντηση στο πρωινό (21/9) διάγγελμα του Ρώσου ομολόγου του Vladimir Putin που προκάλεσε νέα παγκόσμια ανησυχία ειδικά ως προς το σκέλος της χρήσης πυρηνικών όπλων, ήρθε μερικές ώρες αργότερα στην Γενική Διάσκεψη του ΟΗΕ.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Biden απευθυνόμενος σε δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου,  ανέφερε ότι ο κόσμος δεν πρέπει ποτέ να ξανα βιώσει μια πυρηνική επίθεση.
«Αυτός ο πόλεμος έχει να κάνει με την εξάλειψη του δικαιώματος της Ουκρανίας να υπάρχει ως κράτος», πρόσθεσε ο κ. Biden, κάνοντας λόγο για «τρομακτικά στοιχεία» από τα εγκλήματα πολέμου που όπως υποστήριξε, έχει διαπράξει η Ρωσία στην επτάμηνη αυτή εισβολή.
«Δεν πρέπει ποτέ να γυρίσουμε στο παρελθόν» υπογράμμισε επίσης ο αμερικανός ηγέτης. 
Ο κ. Biden δήλωσε ότι «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί», κάνοντας έπειτα μια ακόμη ευθεία βολή κατά του κ. Putin καθώς τον κατηγόρησε πως «έκανε σήμερα ανεύθυνες πυρηνικές απειλές» σε σχέση με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Joe Biden - Σημεία από την ομιλία του:

  • Η απάντηση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη απέναντι στην βιαιότητα της Ρωσίας. Τελεία και παύλα. Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τη Δημοκρατία με κάθε τρόπο.
  • Η Ρωσία έχει εισβάλλει βιαίως στην Ουκρανία, καταπατώντας τα δικαιώματα και όσα ορίζει ο ΟΗΕ.
  • Μαζικοί τάφοι, δείγματα βασανισμού στους Ουκρανούς πολίτες έχουν λάβει χώρα κατά την ρωσική εισβολή εδώ και επτά μήνες
  • Οι ΗΠΑ δουλεύουν μαζί με όλους τους συμμάχους απέναντι στις πυρηνικές απειλές της Ρωσίας και του προέδρου της Vladimir Putin
  • Ο Putin θέλει προφανώς να εξαφανίσει την Ουκρανία, να εξαφανίσει τους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτή τη χώρα
  • Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να είναι κοντά σε κάθε μικρή χώρα που δέχεται επίθεση
  • Νέο πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 2,9 δισ. δολαρίων 
  • Επισιτιστική κρίση: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν το αγώνα για την καταπολέμηση της ανασφάλειας για το ζήτημα των τροφίμων - Biden «Ο κόσμος υποφέρει, πεινάει μην μπλοκάρετε τις μεταφορές τροφίμων παρά τις διαφορές μας»
  • Δεν βλέπουμε νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε ο κόσμος να επιλέξει απέναντι σε ΗΠΑ ή Ρωσία
  • Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να συμβεί 
  • Η διπλωματία είναι καλύτερος τρόπος επίλυσης των ζητημάτων 
  • Το Ιράν καταπατά την συμφωνία που έχει συνάψει για τα πυρηνικά 
  • Ο κόσμος δεν πρέπει να γυρίσει στο παρελθόν με έναν πυρηνικό όλεθρο 
Ο κ. Biden είπε καταλήγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «προσηλωμένες στην πολιτική τους για μια Κίνα» όσον αφορά την Ταϊβάν και την Κίνα. 
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επέμειναν ότι η πολιτική των ΗΠΑ για την Ταϊβάν δεν έχει αλλάξει, παρόλο που ο κ. Biden είπε ρητά ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν εάν η Κίνα κάνει μια «άνευ προηγουμένου επίθεση».
Επιπλέον, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε αναφορά σε άλλα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια υγεία μετά τον κορωνοϊό καθώς και σε άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σε γενικότερο επίπεδο.

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το BankingNews:


Οι ΗΠΑ εμφανίζονται θορυβημένες εμφανίζονται από την προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου, ότι «δεν μπλοφάρει» σε ό,τι αφορά στην ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «παίρνουν σοβαρά» την απειλή του Putin περί χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανακοινώνοντας ότι «οι συνέπειες θα είναι σοβαρές», εάν το κάνει πράξη.

Το διάγγελμα Putin

Καθώς απευθυνόταν στο ρωσικό έθνος για να ανακοινώσει μια «μερική επιστράτευση» 300.000 εφέδρων, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin πλαισίωσε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία με αυστηρούς, υπαρξιακούς όρους.
Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της ενάντια σε μια Δύση που θέλει «να την αποδυναμώσει, να την διχάσει και να την καταστρέψει.
Και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως απάντηση.
Που αποσκοπούσε όμως ο Putin με το διάγγελμα της 21ης Σεπτεμβρίου 2022;

Νίκη ή πυρηνικός όλεθρος

Οι αποκαλυπτικές απειλές έχουν σκοπό να εξαναγκάσουν την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της να αποδεχθούν τα κέρδη της Ρωσίας στη σύγκρουση.
Η βιαστική διοργάνωση «δημοψηφισμάτων» στα κατεχόμενα αυτό το Σαββατοκύριακο υποτίθεται ότι θα θέσει μια γραμμή που δεν πρέπει να περάσουν η Ουκρανία και η Δύση.
Με την ουσιαστική προσάρτηση μεγάλων τμημάτων της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας, ο Putin θέλει να αποτρέψει το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του από το να επιτεθούν σε αυτό που το Κρεμλίνο θεωρεί τώρα «ρωσικό έδαφος» — θέτοντας τις βάσεις για πλήρη κινητοποίηση ή ακόμη και πυρηνική σύγκρουση, εάν επιμείνουν.
Η κλιμάκωση του Putin είναι ένα στοίχημα που υπογραμμίζει τη συρρίκνωση του περιθωρίου ελιγμών του στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και στο εσωτερικό της Ρωσίας.
«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να προσεύχεται για τη νίκη της Ρωσίας, γιατί υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να τελειώσει αυτό: είτε η Ρωσία νικήσει, είτε θα υπάρξει μια πυρηνική αποκάλυψη», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Konstantin Malofeyev, ένας εθνικιστής Ρώσος μεγιστάνας.
«Αν δεν κερδίσουμε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα, γιατί δεν μπορούμε να χάσουμε», πρόσθεσε ο Malofeyev.
«Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η Ρωσία θα αποδεχθεί την ήττα και δεν θα χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο;», αναρωτήθηκε.

Περιορίζονται οι επιλογές

Σε άμυνα μετά την απώλεια χιλιάδων χιλιομέτρων εδάφους από την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, η ανακοίνωση του Putin ήταν μια προσπάθεια αλλαγής του λογισμού σε μια εποχή που η Μόσχα έχει ακόμη λιγότερες επιλογές, δήλωσε ο Rob Lee, συνεργάτης του Foreign Policy Research Institute.
Μια επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση αυτόν τον μήνα όχι μόνο απώθησε τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή του Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία, αλλά απειλεί τώρα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία στο Ντονμπάς - την ανατολική βιομηχανική καρδιά της οποίας την «απελευθέρωση» ο Putin έχει ορίσει ως κύριο στόχο του πολέμου.
«Αν αρχίσουν να χάνουν εδάφη που μόλις κέρδισαν εκεί, εγείρει κάθε είδους ερωτηματικά και δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεπεράσουν εύκολα.
Είναι ξεκάθαρα μια στρατιωτική και πολιτική αποτυχία αν συμβεί αυτό», είπε ο Lee.
Ανακηρύσσοντας αυτές τις περιοχές ρωσικό έδαφος, ο Putin ελπίζει πιθανώς ότι μπορεί να σταματήσει την προέλαση της Ουκρανίας και να αποτρέψει την όρεξη της Δύσης για αποστολή περισσότερων όπλων, επειδή θα καταδείξει ότι «οποιαδήποτε επίθεση εδώ από ουκρανικές δυνάμεις ή από όπλα του ΝΑΤΟ θα ερμηνευθεί ως επίθεση σε έδαφος της Ρωσίας», είπε ο Lee.

Το στοίχημα του Putin

Το στοίχημα της Ρωσίας είναι απίθανο να αποδώσει καρπούς, δήλωσε ο Samuel Charap, ανώτερος πολιτικός επιστήμονας στην Rand Corporation.
«Δεν νομίζω ότι ο Putin εσωτερικεύει πλήρως τις συνέπειες αυτού», είπε.
«Τι θα συμβεί όταν η Ουκρανία «καταλαμβάνει» «ρωσικό έδαφος»;»
Τότε το επόμενο βήμα είναι η κήρυξη του πολέμου».
Πολλοί αναλυτές είναι επίσης δύσπιστοι ότι μια μερική κινητοποίηση θα έχει γρήγορο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης, επειδή μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για την εκπαίδευση εφέδρων και τη δημιουργία νέων μονάδων με διοικητές και υλικοτεχνική υποστήριξη.
Επτά μήνες από τότε που ο Putin έστειλε για πρώτη φορά στρατεύματα στην Ουκρανία, οι μεγάλες απώλειες της Ρωσίας έθεσαν τις δυνάμεις της σε μειονεκτική θέση στο ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα όσον αφορά τους καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες.
Η Μόσχα ανέπτυξε αρχικά περίπου 180.000 στρατιώτες για την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με δυτικούς υπολογισμούς.
Βέβαια, ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu είπε ότι μόνο 5.937 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση - λιγότερο από το ένα δέκατο των απωλειών που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι υπέστη η Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ δήλωσαν τον Αύγουστο ότι η Ρωσία είχε υποφέρει, ενώ «πιθανώς»... 70.000 ή 80.000” σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, η ρωσική εφεδρεία έχει 2 εκατομμύρια πρώην στρατεύσιμους και συμβασιούχους στρατιώτες, αλλά λίγοι είναι ενεργά εκπαιδευμένοι ή θεωρούνται έτοιμοι να πολεμήσουν.
Μια μελέτη της Rand από το 2019 υπολόγισε ότι η Ρωσία είχε μόνο 4.000 έως 5.000 έφεδρους με τη δυτική έννοια της τακτικής μηνιαίας και ετήσιας εκπαίδευσης, αν και το 2021 ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας μόνιμης εφεδρικής δύναμης.
«Αν αυτό έχει σκοπό να τρομάξει την Ουκρανία και τη Δύση να συνθηκολογήσουν, δεν θα λειτουργήσει.
Όταν αποτύχει, ο Putin θα έχει ακόμη χειρότερες επιλογές», είπε ο Charap.

Κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία αναμένει η Δύση, μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία από τον πρόεδρο Vladimir Putin.
Για ένδειξη αδυναμίας μιλούν οι ΗΠΑ, ενώ μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιούν ότι οι πυρηνικές απειλές του Ρώσου προέδρου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, σε αντίθεση με την Ολλανδία που συνιστά ψυχραιμία.
Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι Ρώσος πρόεδρος είναι σε απόγνωση και προειδοποιεί για συνέπειες.

Λευκός Οίκος: Σοβαρές συνέπειες αν η Ρωσία κάνει χρήση πυρηνικών - Λαμβάνουμε υπόψη τις απειλές Putin

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις ανεύθυνες πυρηνικές απειλές του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, John Kirby.
Ο Kirby διαμήνυσε ότι αν η Ρωσία κάνει χρήση πυρηνικών, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ότι η μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Putin αποτελεί σημάδι ότι δυσκολεύεται στο ουκρανικό μέτωπο.

«Ένδειξη αδυναμίας»

Η ανακοίνωση από τη Μόσχα της μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία και της διενέργειας δημοψηφισμάτων για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών είναι «ενδείξεις αδυναμίας, (ενδείξεις) της ρωσικής αποτυχίας», δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα πρεσβευτής στην Ουκρανία Bridget Brink.
«Παρωδίες δημοψηφισμάτων και μια επιστράτευση αποτελουν ενδείξεις αδυναμίας, της ρωσικής αποτυχίας», έγραψε στο Twitter, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα της θα συνεχίσει να «υποστηρίζει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί».

Ηνωμένο Βασίλειο: Η Δύση να λάβει σοβαρά υπόψη τις απειλές του Putin - Πρόκειται για κλιμάκωση

Την προσοχή της Δύσης για τις νέες απειλές του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, όσον αφορά τη χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία, εφιστά το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικότερα, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Gillian Keegan, δήλωσε πως η ομιλία του Putin ήταν μια ανησυχητική κλιμάκωση και οι απειλές του πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
«Σαφώς είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη γιατί, ξέρετε- δεν έχουμε τον έλεγχο. Επίσης δεν είμαι σίγουρη ότι κι ο ίδιος έχει τον έλεγχο, πραγματικά. Αυτό είναι προφανώς μια κλιμάκωση» είπε η ίδια μιλώντας στο Sky News. 
Νωρίτερα, ο Putin είπε ότι η Ρωσία έχει «πολλά όπλα για να απαντήσει» σε αυτό που αποκάλεσε δυτικές απειλές, ενώ υπογράμμισε ότι... δεν μπλοφάρει.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Επικίνδυνες και ανεύθυνες οι δηλώσεις Putin - Δεν πρέπει να γίνει πυρηνικός πόλεμος

Για «επικίνδυνες και ανεύθυνες» δηλώσεις έκανε λόγο ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, σχολιάζοντας το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος ανακοίνωσε μερική επιστράτευση και «εξέδωσε» νέα πυρηνική απειλή.

«Δεν πρέπει να γίνει πυρηνικός πόλεμος», είπε ο Stoltenberg και πρόσθεσε ότι «η απόφαση μερικής κινητοποίησης του Putin είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη. Το ΝΑΤΟ θα φροντίσει ώστε η Μόσχα να μην παρεξηγήσει τίποτα σχετικά με τη σοβαρότητα της χρήσης πυρηνικών όπλων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αλλαγή στην πυρηνική στάση της Ρωσίας.
Η δήλωση του Putin αποτελεί κλιμάκωση αλλά δεν αποτελεί έκπληξη.
Η ομιλία του είναι ένδειξη ότι ο πόλεμος δεν πήγαινε όπως ήθελε.
Ο Putin δεν υπολόγισε σωστά την Ουκρανία, έκανε ένα μεγάλο λάθος. Η αποστολή περισσότερων στρατευμάτων αυξάνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία».
Ο Stoltenberg δήλωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του βρίσκονται σε στενή επαφή με την αμυντική βιομηχανία για να αυξήσουν την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών.

Η αντίδραση της Κίνας

Στο Πεκίνο, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλα τα μέρη να συμμετάσχουν σε διάλογο και διαβουλεύσεις και να βρουν ένα τρόπο για να απαντήσουν στις ανησυχίες όλων των μερών για την ασφάλεια, μετά την προειδοποίηση του ρώσου προέδρου Putin προς τη Δύση γι' αυτό που αποκάλεσε «πυρηνικό εκβιασμό».
Η θέση της Κίνας στο ζήτημα της Ουκρανίας είναι συνεπής και ξεκάθαρη, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν.

Γερμανία: Κλιμάκωση του πολέμου

Στο Βερολίνο, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως η μερική επιστράτευση, που διατάχθηκε στη Ρωσία, αποτελεί περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και πως η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει την απάντησή της σ' αυτή.
Ο Robert Habeck δήλωσε πως πρόκειται για «άλλο ένα κακό και λάθος βήμα από τη Ρωσία, το οποίο ασφαλώς θα συζητήσουμε και θα διαβουλευθούμε για το πώς θα απαντήσουμε».

Πολωνία: Ο Putin θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, δήλωσε ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να καταστρέψει την Ουκρανία - και να αλλάξει τα σύνορά της.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με τους συμμάχους μας, ώστε το ΝΑΤΟ να στηρίξει την Ουκρανία ακόμη περισσότερο, ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της», δήλωσε.
Ο κ. Morawiecki ζήτησε περισσότερη βοήθεια για το Κίεβο από τους δυτικούς συμμάχους.

Ολλανδία: Σημάδι πανικού η επιστράτευση

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι ένα σαφές σημάδι πανικού στο Κρεμλίνο.
Ο Rutte πρόσθεσε ότι η δήλωση του Putin δεν πρέπει να εκληφθεί ως άμεση απειλή για πλήρη πόλεμο με τη Δύση.
«Η επιστράτευση, η πρόσκληση για δημοψηφίσματα στο Ντονέτσκ, είναι είναι όλα ένα σημάδι πανικού», ανέφερε.
«Η ρητορική του για τα πυρηνικά όπλα είναι κάτι που έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν και μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
«Είναι όλα μέρος της ρητορικής που γνωρίζουμε.
Θα σας συμβούλευα να παραμείνετε ψύχραιμοι», τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

EE: Είναι σε απόγνωση, δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη - Θα υπάρξουν συνέπειες

Για «συνέπειες» προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Ρωσία, στον απόηχο του διαγγέλματος του προέδρου, Vladimir Putin, όπου ανακοίνωσε μερική επιστράτευση, ενώ μίλησε και για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Ειδικότερα, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η απόφαση του Putin για μερική επιστράτευση ώστε να πολεμήσει την Ουκρανία αποδεικνύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «σε απόγνωση» και απλώς επιδιώκει να κλιμακώσει την κρίση.
«Αυτό είναι απλώς άλλη μία απόδειξη ότι ο Putin δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, ότι ενδιαφέρεται απλώς να κλιμακώσει αυτή την επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Peter Stano, σε συνέντευξη Τύπου. Προειδοποίησε δε ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. επεξεργάζονται ένα κοινό σχέδιο δράσης ως απάντηση στις τελευταίες εξελίξεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξουν συνέπειες».
«Αυτό είναι επίσης ένα ακόμη σημάδι της απελπισίας του για την εξέλιξη της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας… τον ενδιαφέρει μόνο να προχωρήσει περαιτέρω και να συνεχίσει τον καταστροφικό του πόλεμο, ο οποίος είχε ήδη τόσες πολλές κακές συνέπειες παγκοσμίως», κατέληξε


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης