Τελευταία Νέα
Διεθνή

Habeck (Γερμανία): Θα υπογράψουμε συμβόλαια για LNG με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Habeck (Γερμανία): Θα υπογράψουμε συμβόλαια για LNG με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο Γερμανός καγκελάριος θα έχει επαφές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση της Γερμανίας για συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αγορά LNG, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Robert Habeck, τη στιγμή που η Γερμανία αναζητά νέους εταίρους για να αντικαταστήσει τη ρωσική ενέργεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz, θα υπογράψει συμφωνίας κατά την επίσκεψη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κυριακή (25/9/2022).
«Η προσφορά φυσικού αερίου διευρύνεται σιγά σιγά. Η κυβέρνηση βρίσκεται μόνιμα σε συνομιλίες με πολλές χώρες» είπε ο Habeck δείχνοντας το δικό του ταξίδι στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Μάρτιο.

Τον Μάιο, πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι οι συνομιλίες LNG μεταξύ Γερμανίας και Κατάρ ήταν γεμάτες διαφορές σχετικά με βασικούς όρους, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας οποιασδήποτε σύμβασης.
Η Γερμανία εξαγοράζει τερματικούς σταθμούς LNG στο πλαίσιο των προσπαθειών της να «αντικαταστήσει» το ρωσικό φυσικό αέριο.
Ο Habeck μιλούσε στο Λούμπμιν στη βόρεια Γερμανία, όπου η κυβέρνηση ελπίζει ότι μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRUs) που έχει μισθωθεί από το κράτος μπορεί να λειτουργήσει το νωρίτερο στα τέλη του 2023.
«Πρέπει να δείξουμε ότι σε καιρούς σαν αυτούς, μπορούμε να σχεδιάσουμε, να εξουσιοδοτήσουμε και να κατασκευάσουμε γρηγορότερα από ό,τι συμβαίνει συνήθως στη Γερμανία», είπε ο Habeck για την κατασκευή, προσθέτοντας ότι τα έργα LNG στο Wilhelmshaven και το Brunsbuettel ήταν παραδείγματα αυτού.
«Υπάρχει μια καλή, ρεαλιστική πιθανότητα... τα δύο πλοία της FSRU εκεί να μπορούν να τροφοδοτούν το γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου από την αλλαγή του έτους», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης