Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Aύξηση 47% της παράνομης μετανάστευσης στη Γερμανία

Die Welt: Aύξηση 47% της παράνομης μετανάστευσης στη Γερμανία
Η έκθεση που διέρρευσε δείχνει αύξηση 47% της παράνομης μετανάστευσης στη Γερμανία μέχρι στιγμής φέτος.

Μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας, η μεταναστευτική πίεση αυξάνεται αισθητά και πάλι στη Γερμανία, με τους ειδικούς να προβλέπουν, ότι η Γερμανία μπορεί και πάλι θα  χρειαστεί να καταφύγει στη στέγαση μεταναστών σε ξενοδοχεία και γυμναστήρια, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου 2015/16.

Λόγω της μεγάλης πλειονότητας των γερμανικών κρατών που μπλοκάρουν νέους πρόσφυγες, ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί ζητούν τώρα μια «σύσκεψη κορυφής για τους πρόσφυγες» για να βοηθήσουν στον συντονισμό κατά τη διάρκεια της κρίσης προτού αυτή ξεφύγει από τον έλεγχο.

Η Βαλκανική οδός είναι κλειστή

Επί του παρόντος, η βαλκανική οδός επηρεάζεται ιδιαίτερα σημαντικά, με τα περισσότερα άτομα να έρχονται στη Γερμανία από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Μια έκθεση που διέρρευσε από τις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, η οποία τέθηκε στη διάθεση της Die Welt, δείχνει ότι η παράνομη μετανάστευση στη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά 47% φέτος. 
Εν τω μεταξύ, στην Αυστρία, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών είναι ήδη συγκρίσιμος με τους αριθμούς του 2015.

Η δραματική αύξηση της μετανάστευσης ασκεί σοβαρή πίεση στις γερμανικές πόλεις, με 12 από τα 16 γερμανικά κρατίδια να εμποδίζουν ήδη την αποδοχή περισσότερων μεταναστών και προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Παράλληλα, υπάρχουν τώρα εκκλήσεις για μια σύνοδο κορυφής για τους πρόσφυγες για τα κράτη και τους δήμους για τον συντονισμό της κατανομής των μεταναστών, μεταξύ άλλων από τον δήμαρχο του Münster, Markus Lewe, ο οποίος ανήκει στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).

Ο Lewe είπε ότι κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνόδου κορυφής, πρέπει να συζητηθεί μια δίκαιη κατανομή των μεταναστών. Υποστήριξε ακόμη, ότι οι ομοσπονδιακές πολιτείες θα πρέπει να αυξήσουν τις ικανότητές τους απορρόφησης και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει γρήγορα με συντονιστικό τρόπο. Κατά τη γνώμη του, η διανομή προσφύγων απλώς δεν λειτουργεί πλέον.

Ο Lewe προέβλεψε:«Τον ερχόμενο χειμώνα, πολλές πόλεις θα πρέπει και πάλι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία, γυμναστήρια ή άλλες εγκαταστάσεις».

Δεν υπάρχει χώρος στα σχολεία 

Ταυτόχρονα, απλά δεν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θέσεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία, επιβαρύνοντας τα  
ήδη υπερφορτωμένα συστήματα εκπαίδευσης και παιδικών σταθμών της Γερμανίας.

Ενώ 4.400 άτομα εισήλθαν παράνομα στη Γερμανία τον Ιανουάριο, αυτοί οι αριθμοί αυξάνονταν σταθερά κάθε μήνα σε 6.900 άτομα τον Ιούλιο. Συνολικά, έχουν ήδη εντοπιστεί 36.100 μη εξουσιοδοτημένες εγγραφές το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για αύξηση 47 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ταξιδεύουν παράνομα στη Γερμανία έρχονται στη Γερμανία μέσω της περιοχής των Βαλκανίων. Οι υπήκοοι της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Τουρκίας, του Ιράκ και της Τυνησίας είναι οι πιο συνηθισμένοι. «Οι αυξανόμενοι αριθμοί οφείλονται επίσης στην περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία στην Ευρώπη», ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αριθμοί αυξάνονται και στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Σύμφωνα με μια εσωτερική ανάλυση του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), που τέθηκε επίσης στη διάθεση της Welt am Sonntag, τον Ιούλιο καταγράφηκαν συνολικά σχεδόν 35.000 μη εξουσιοδοτημένες διελεύσεις συνόρων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και του Σένγκεν.

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου έχει επίσης αυξηθεί φέτος. Σύμφωνα με την υπηρεσία ασύλου της ΕΕ (EUAA), περίπου 406.000 αιτήσεις ασύλου υποβλήθηκαν σε χώρες της ΕΕ, Νορβηγία και Ελβετία ("EU+") το πρώτο εξάμηνο του 2022. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αυτή είναι μια αύξηση 68 τοις εκατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης