Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο Draghi ετοιμάζει πακέτο ενεργειακής βοήθειας 13,5 δισ.

Ιταλία: Ο Draghi ετοιμάζει πακέτο ενεργειακής βοήθειας 13,5 δισ.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει ξοδέψει πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής για την προστασία της οικονομίας.
Σχετικά Άρθρα
Ο Mario Draghi αναμένεται να προωθήσει ένα νέο πακέτο ενεργειακής βοήθειας σε οικογένειες και επιχειρήσεις αξίας περίπου 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ λίγες ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές στην Ιταλία.
Τα νέα μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των επιχειρήσεων και των πολιτών από την τελευταία αύξηση του ενεργειακού κόστους θα περιλαμβάνουν παράταση των φορολογικών ελαφρύνσεων τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους πολίτες και τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ενέργειας σε δόσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει ξοδέψει πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής για την προστασία της οικονομίας και μπορεί να χρειαστούν περισσότερα σύντομα, καθώς το υψηλό κόστος καυσίμων και ενέργειας μαζί με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιβαρύνουν την ανάπτυξη.
Η έγκριση του τρέχοντος πακέτου βοήθειας έχει επιβραδυνθεί από περίπλοκες πολιτικές διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη αδυναμία της κυβέρνησης καθώς ετοιμάζεται να κλείσει τα καταστήματα πριν από την ψηφοφορία της 25ης Σεπτεμβρίου.
Τέτοιες διαμάχες έχουν επίσης καθυστερήσει την τελική έγκριση ενός προηγούμενου πακέτου μέτρων βοήθειας, που έχουν κολλήσει στο κοινοβούλιο.
Οι εντάσεις επικράτησαν την Τρίτη 13/9 αφού οι νομοθέτες ψήφισαν την τελευταία στιγμή τροπολογία με στόχο την κατάργηση του ανώτατου ορίου στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο Draghi είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει ότι το ανώτατο όριο στους μισθούς θα διατηρηθεί και ζήτησε ως προϋπόθεση για να ξεκλειδώσει τα ταμεία την έγκριση μιας περαιτέρω τροπολογίας που εισάγει για άλλη μια φορά το όριο.
Η Giorgia Meloni της οποίας ο δεξιός συνασπισμός προηγείτο στις δημοσκοπήσεις πριν από μια δύσκολη περίοδο που ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υποσχέθηκε να διατηρήσει τα οικονομικά της χώρας υπό έλεγχο και να μην αυξήσει το έλλειμμα.
Αλλά πολλά από αυτά θα εξαρτηθούν από τη σύνθεση του συνασπισμού της και από το πόση δύναμη μπορεί να ασκήσει στους παραδοσιακά βουλευτές της Ιταλίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης