Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το κράτος πουλάει το 6,2% της Lufthansa - Στόχος να πάρει 458 εκατ. ευρώ

Γερμανία: Το κράτος πουλάει το 6,2% της Lufthansa - Στόχος να πάρει 458 εκατ. ευρώ
Η Lufthansa έχει αποπληρώσει το σύνολο των κρατικών κεφαλαιών διάσωσης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε δεχτεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία επιδιώκει να συγκεντρώσει έσοδα ως και 458 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση μέρους της δημόσιας συμμετοχής στη Deutsche Lufthansa AG, που προέκυψε ως αποτέλεσμα της διάσωσης της εταιρείας από το δημόσιο κατά την διάρκεια της πανδημίας και των lockdown που είχαν τότε επιβληθεί.
Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 6,2% της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης ανοίγοντας βιβλίο προσφορών για θεσμικούς επενδυτές.
Το εύρος τιμών είναι από 6,09 ευρώ έως 6,15 ευρώ, με έκπτωση σε σχέση με την τιμή που έκλεισε η μετοχή στη Φρανκφούρτη.
Η Lufthansa τον περασμένο Νοέμβριο αποπλήρωσε το τελευταίο από τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ των κρατικών κεφαλαιών διάσωσης που είχε δεχτεί, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να μειώσει το μερίδιό της με σημαντικά κέρδη.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας μπορεί να είναι πρόθυμος αγοραστής καθώς είπε ότι θέλει να αγοράσει περισσότερες μετοχές στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.
Ο Klaus-Michael Kuehne θέλει να ενισχύσει το μερίδιό του στη Lufthansa που σήμερα βρίσκεται στο 15,01%, μετά από επενδύσεις που έκανε στα logistics του γερμανικού αερομεταφορέα.
Η τελευταία κίνηση έρχεται μια ημέρα αφότου η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους πιλότους της που αυξάνει τις αμοιβές για το πλήρωμα του πιλοτηρίου και αποκλείει τις απεργίες για περίπου ένα χρόνο.
Η μετοχή της Lufthansa έχει ενισχυθεί φέτος κατά 2,3% αποτιμώντας την εταιρεία στα 7,6 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης