Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καταπέλτης» ο δικηγόρος του Trump για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Κατηγορίες για συγκάλυψη μετά την επιδρομή του FBI

«Καταπέλτης» ο δικηγόρος του Trump για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Κατηγορίες για συγκάλυψη μετά την επιδρομή του FBI
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ομάδα του Trump εμπλέκονται σε μια δικαστική διαμάχη ζητώντας από έναν δικαστή να διορίσει έναν ειδικό εμπειρογνώμονα για να εξετάσει έγγραφα που ελήφθησαν από το FBI κατά την επιδρομή του περασμένου μήνα
Σχετικά Άρθρα

Ένας εκ των δικηγόρων του πρώην προέδρου Trump επέκρινε το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) των ΗΠΑ για την επιδρομή του FBI στην κατοικία του 45ου προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο και είπε ότι είναι «δίκαιο ερώτημα» να αναρωτηθεί κανείς εάν η υπηρεσία εμπλέκεται σε συγκάλυψη.
«Αυτό που βλέπουμε σε αυτήν την κατάσταση είναι μια ιστορική πρωτοτυπία.
Και φυσικά το αναφέρω με πολύ αρνητικό τρόπο, το να έχει αυτό το ένταλμα έρευνας με βάση τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις [Εθνικών Αρχείων], υποθέτω, επέτρεψε στην κυβέρνηση να λεηλατήσει βασικά την κατοικία του προέδρου», δήλωσε ο δικηγόρος James Trusty στο Fox News αυτό το Σαββατοκύριακο.
«Όλα αυτά διαδραματίζονται την εποχή που ο γενικός εισαγγελέας μιλά συνεχώς για κράτος δικαίου και διαφάνεια».
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ομάδα του Trump εμπλέκονται σε μια δικαστική διαμάχη ζητώντας από έναν δικαστή να διορίσει έναν ειδικό εμπειρογνώμονα για να εξετάσει έγγραφα που ελήφθησαν από το FBI κατά την επιδρομή του περασμένου μήνα.
Ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ταχθεί κατά του συγκεκριμένου αιτήματος, ένας δικαστής τάχθηκε στο πλευρό των δικηγόρων του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα και διέταξε τον διορισμό ειδικού ερευνητή.
Ο Trump και το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλαν τις κύριες θέσεις τους στις 9 Σεπτεμβρίου.
Σε χωριστή δικαστική κατάθεση, το DOJ το υπουργείο δικαιοσύνης δηλαδή υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα έφεση κατά της διάταξης στο 11ο Περιφερειακό Εφετείο.
Μεταξύ άλλων επιχειρημάτων, οι κυβερνητικοί εισαγγελείς είπαν ότι ο διορισμός ενός ειδικού εμπειρογνώμονα — ενός ουδέτερου τρίτου μέρους — θα καθυστερούσε την έρευνά του.
Η Aileen Cannon, διορισμένη από τον Trump, εμπόδισε επίσης το DOJ και το FBI από το να χρησιμοποιήσουν τα κατασχεθέντα αρχεία «για ερευνητικούς σκοπούς», αλλά όρισε ότι η εντολή δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση που διενεργείται από την Κοινότητα Πληροφοριών των 17 υπηρεσιών (IC) σχετικά με τα κατασχεθέντα έγγραφα.
Ωστόσο, οι δικηγόροι του DOJ έγραψαν ότι αξιωματούχοι του FBI θα συμμετάσχουν επίσης στην αξιολόγηση του IC, καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή της.
«Πριν από την εντολή του Δικαστηρίου, το ίδιο το προσωπικό του FBI που συμμετείχε στην ποινική έρευνα συντονιζόταν κατάλληλα με το IC στην επανεξέταση και την αξιολόγησή του», έγραψαν κυβερνητικοί δικηγόροι.
«Η εφαρμογή της εντολής σε διαβαθμισμένα αρχεία θα ματαίωνε έτσι την ικανότητα της κυβέρνησης να διενεργεί αποτελεσματική αξιολόγηση κινδύνου εθνικής ασφάλειας και αναθεώρηση ταξινόμησης και θα μπορούσε να αποτρέψει την κυβέρνηση από το να λάβει τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα υπό το φως αυτής της επανεξέτασης – με κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης στην εθνική μας ασφάλεια και συμφέροντα πληροφοριών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης