Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Υπ.Οικονομικών ΗΠΑ): «Η Fed θα χρειαστεί ικανότητα, αλλά και λίγη τύχη για τον πληθωρισμό»

Yellen (Υπ.Οικονομικών ΗΠΑ): «Η Fed θα χρειαστεί ικανότητα, αλλά και λίγη τύχη για τον πληθωρισμό»
Αυτές οι παρατηρήσεις την ευθυγραμμίζουν ουσιαστικά με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell
Σχετικά Άρθρα


Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, η οποία δήλωσε, ότι παραμένει αισιόδοξη πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση, αλλά πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί κατανοούν την ανάγκη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Ικανότητα και τύχη


«Η Fed θα χρειαστεί μεγάλη ικανότητα και επίσης λίγη καλή τύχη για να πετύχει αυτό που μερικές φορές αποκαλούμε ήπια προσγείωση», είπε η Yellen στο CNN. «Ελπίζω ότι θα επιτύχουμε μια ήπια προσγείωση, αλλά οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να μειωθεί ο πληθωρισμός και, μακροπρόθεσμα, δεν μπορούμε να έχουμε μια ισχυρή αγορά εργασίας χωρίς τον πληθωρισμό υπό έλεγχο»,σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος με  Powell

Εν κατακλείδι, οι δηλώσεις της Yellen είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στην κεντρική τράπεζα είναι «σθεναρά δεσμευμένοι» να δαμάσουν τον πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει κοντά σε υψηλό 40 ετών. Τα λόγια του έκαναν τους επενδυτές να αυξήσουν τις προσδοκίες για μια τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης