Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Εξαγόρασε εταιρεία κατασκευής ρομπότ για αποθήκες

Amazon: Εξαγόρασε εταιρεία κατασκευής ρομπότ για αποθήκες
Η Amazon συνεχίζει να λανσάρει νέα μηχανήματα σε αποθήκες της.
Σχετικά Άρθρα
Σε εξαγορά της βελγικής εταιρείας Cloostermans, που κατασκευάζει τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε αποθήκες, ανακοίνωσε η Amazon την Παρασκευή 9/9, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστοί οι όροι της συμφωνίας.
Η Amazon άρχισε να συνεργάζεται με την Cloostermans το 2019, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της για να βοηθήσει στη μεταφορά και το στοίβαγμα βαριών παλετών και αντικειμένων, καθώς και στη συσκευασία προϊόντων παράλληλα με την παράδοσή τους, όπως ανακοίνωσε ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου.
Η Cloostermans θα γίνει μέρος της Amazon Robotics, του τμήματος της Amazon που επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση των εργασιών στις αποθήκες της.
Η μονάδα δημιουργήθηκε αφότου η Amazon εξαγόρασε την Kiva Systems, μια εταιρεία κατασκευής ρομπότ για αποθήκες, έναντι 775 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από μια δεκαετία.

Επενδύει στα ρομποτικά συστήματα

Η Amazon συνεχίζει να λανσάρει νέα μηχανήματα σε αποθήκες της.
Τον Ιούνιο, η εταιρεία παρουσίασε ένα μηχάνημα μεταφοράς δεμάτων που ονομάζεται Proteus, το οποίο ανέφερε ως το πρώτο πλήρως αυτόνομο κινούμενο ρομπότ της.
Έχει επίσης αναπτύξει και άλλα ρομπότ που μπορούν να βοηθήσουν στην ταξινόμηση και τη μετακίνηση πακέτων.
Η Cloostermans, που ιδρύθηκε το 1884, ξεκίνησε ως συνεργείο επισκευής εταιρειών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και συνέχισε να κατασκευάζει βιομηχανικές μηχανές.
Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η ομάδα της Cloostermans που αποτελείται από περίπου 200 υπαλλήλους θα ενταχθεί στην Amazon Robotics, δήλωσε η Amazon.

www.bankinews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης