Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ackman: Oι μετοχές θα επιστρέψουν σύντομα στην αγορά – Η Fed στη σωστή κατεύθυνση

Ackman: Oι μετοχές θα επιστρέψουν σύντομα στην αγορά – Η Fed στη σωστή κατεύθυνση
Θα ανακάμψει η αμερικανική οικονομία τώρα που η Fed κρατάει ψηλά τα επιτόκια;
Σχετικά Άρθρα

Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ενεργειακή κρίση και το χρηματιστήριο αποτελούν talk of the town για επενδυτές, πολίτες… και φυσικά για δισεκατομμυριούχους όπως ο Bill Ackman, ο οποίος με νέες δηλώσεις του επισημαίνει πως οι μετοχές θα επιστρέψουν σύντομα στην στην αγορά με τις ενέργειες της Fed να βρίσκονται σε σωστό δρόμο, σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ραγδαία άνοδος του πληθωρισμού.

Οι επικρίσεις στη Fed

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Pershing Square Capital Management, Bill Ackman, μοιράστηκε μερικά σχόλια σχετικά με τις αγορές και την οικονομία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης στο «Squawk Box» του CNBC την Τρίτη το πρωί.
Αφού επέκρινε τη Fed, ότι δεν ενήργησε αρκετά επιθετικά τον Μάιο, ο Ackman είναι ξεκάθαρα χαρούμενος που βλέπει τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell να διπλασιάζει ένα σχέδιο διατήρησης των επιτοκίων υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
«Νομίζω ότι είπαν ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, δηλαδή να αυξήσουν τα επιτόκια και να τα κρατήσουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Άκμαν την Τρίτη. «Ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν ο πληθωρισμός και γι' αυτό θέλαμε η Fed να αυξήσει τα επιτόκια».

Tι θα γίνει με τον πληθωρισμό

Ερωτηθείς πού βλέπει τον πληθωρισμό σε 12 μήνες από τώρα, ο Ackman απάντησε ότι αναμένει ότι οι πιέσεις στις τιμές θα μειωθούν «πολύ», πέφτοντας στο 4%, αν όχι στο 3,5%, από το ανώτατο όριο του 9,1% τον Ιούνιο, που ήταν το υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο σε 41 χρόνια.
«Νομίζω ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί», είπε. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα περιμένουν από τη Fed να χαλαρώσει».
Και μόλις οι επενδυτές αναγνωρίσουν ότι η Fed κερδίζει τη μάχη κατά του πληθωρισμού, ο Ackman αναμένει ότι οι μετοχές θα ανακάμψουν. «Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι η Fed δεν χρειάζεται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και σύντομα θα μειώσει τα επιτόκια… αυτό θα είναι ένα σήμα αγοράς για τις αγορές».

Η χειρότερη χρονιά για τις αμερικανικές μετοχές

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει φέτος, όπως και τα ομόλογα, σε μια από τις χειρότερες χρονιές για τις αγορές εδώ και δεκαετίες. Ο S&P 500 SPX, -0,43% υποχωρεί κατά 17,5% μέχρι στιγμής φέτος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης