Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ακολούθησε τις ξένες αγορές – Ποιες μετοχές πιέστηκαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ακολούθησε τις ξένες αγορές – Ποιες μετοχές πιέστηκαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα των αγορών του εξωτερικού μας επηρέασε και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει. Οι εξελίξεις με τον αγωγό θα δίνουν τον τόνο. Η Ευρώπη δείχνει να τα έχει χάσει. Απίστευτοι οι πολιτικοί των ευρωπαϊκών χωρών. Αλλά πλέον έχουμε μάθει, πως δεν μπορούν να αντιδράσουν με δύναμη, ούτε και στην ώρα τους. Όσες εταιρείες έχουν εξάρτηση από το φυσικό αέριο είναι λογικό να δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

Συνολικά πάντως δεν είδαμε και μεγάλο τζίρο σήμερα. Πακέτα αρκετά είδαμε, αλλά καθαρές συναλλαγές δεν είχαμε υψηλές. Ελάχιστες οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και ξεχωρίσαμε τη Jumbo, τη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και την Ελλάκτωρ, αν και δεν έκλεισαν όλες με άνοδο. Από την άλλη έντονη η πτώση για Μυτιληναίο, Σαράντη, Viohalco αλλά και τράπεζες. Κοντά στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και οριακά κάτω από τις 830 μονάδες με τις καθαρές συναλλαγές κάτω από τα 45 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το θέμα του φυσικού αερίου επηρεάζει τη μετοχή και φαίνεται στο ταμπλό. Τρίτη συνεχόμενη πτωτική σήμερα. Στα 14,40 ευρώ και στο -5,45% με χαμηλό ημέρας στα 14,39 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Η στήλη δεν παρακολουθεί από κοντά τη μετοχή και είναι γενικά λίγες οι αναφορές μας. Το τελευταίο διάστημα μας έχει προβληματίσει η συμπεριφορά της. Είχαμε επίσης να δούμε χρόνια κλείσιμο οριακά πάνω από τα 6 ευρώ. Πρέπει να είναι χαμηλά πενταετίας σχεδόν. Χαμηλό σήμερα στα 5,85 ευρώ και κλείσιμο στα 6,02 ευρώ με όγκο 44 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Με καλή συμπεριφορά και σήμερα η μετοχή. Αύριο τα αποτελέσματα και μετά η τηλεδιάσκεψη. Θέλουν επικαιροποίηση της εκτίμησης για τα EBITDA από τη διοίκηση οι αναλυτές. Στο τέλος βέβαια έκλεισε με απώλειες 0,91% αν και βρέθηκε και σε θετικό έδαφος.

ΕΥΔΑΠ: Δυνατή πίεση στη μετοχή, με μέρος της να οφείλεται στην αποκοπή του μερίσματος. Στο -4,64% και στα 7,40 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -1,95% ο δείκτης και η Πειραιώς με τις μεγαλύτερες απώλειες 3,51%. Ακολούθησε η Εθνική με πτώση 2,24%, η Alpha Bank με 1,67% και η Eurobank με 1,45%. Στο -9% η Αττικής.

ΑΔΜΗΕ: Η μόνη με άνοδο (1,69%) στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ξαφνικά βγήκαν αγοραστές και τη γύρισαν θετική. Έκλεισε μάλιστα και με άνοδο 0,82%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έξι συνεχόμενες πτωτικές. Πήγε στα 4,50 ευρώ και βυθίστηκε. Απίστευτη παράδοση των αγοραστών. Στα 3,99 ευρώ και στο -2,92% με όγκο κάτω από 30 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Στα 2,50 ευρώ με απώλειες 3,29% και όγκο 50 χιλ. τεμάχια. Χαμηλά και η Viohalco (-3,79%).

ΕΧΑΕ: Νομίζουμε πως η πτώση της μετοχής δεν δικαιολογείται παρά μόνο από την ύπαρξη ενός μεγάλου πωλητή. Σήμερα έκανε όγκο 312 χιλ. Στα 3,05 ευρώ και στο -4,09% με την αποτίμηση στα 184 εκατ. ευρώ.

ΑΝΕΚ: Με όγκο 88 χιλ. τεμάχια στο -5,71%.

LAVIPHARM: Συνεχίζεται η διολίσθηση.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Έβγαλε αντίδραση. Είχε χάσει σημαντικό έδαφος, με την αποκοπής και χωρίς να δικαιολογείται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης