Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία «πυροβολεί» Τσεχία - Κομισιόν για την στήριξή τους στην Ελλάδα

Η Τουρκία «πυροβολεί» Τσεχία - Κομισιόν για την στήριξή τους στην Ελλάδα
«Οι δηλώσεις τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας, χώρας που προεδρεύει της Ε.Ε., όσο και από άλλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. δεν έχουν κανένα νόημα ή αξία για εμάς» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντζού Μπιλγκιτς.
Σχετικά Άρθρα

Πυρ και μανία η Τουρκία και το ΥΠΕΞ του Σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιας και οι τοποθετήσεις της Κομισιόν και του ΥΠΕΞ της Τσεχίας δεν ήχησαν καλά στην Άγκυρα.

Ειδικότερα Κομισιόν και ΥΠΕΞ Τσεχίας στηλίτευσαν τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας, γεγονός που επέφερε την αντίδραση της Τουρκίας. «Οι δηλώσεις τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας, χώρας που προεδρεύει της Ε.Ε., όσο και από άλλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. δεν έχουν κανένα νόημα ή αξία για εμάς» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντζού Μπιλγκιτς.

Οι διαχρονικοί τσαμπουκάδες και το Αιγαίο

«Η αδιαμφισβήτητη στήριξη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα στις διαφορές μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με το πρόσχημα της 'αλληλεγγύης' είναι αντίθετη τόσο με το κεκτημένο της Ε.Ε., όσο και με το διεθνές δίκαιο. Αυτή η ειδική στάση απέναντι στην Ελλάδα οδηγεί σε αδιέξοδο αντί σε λύση και ευνοεί την Ελλάδα στην επιδίωξη των μαξιμαλιστικών αιτημάτων της» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Το γεγονός ότι όσοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις παραβλέπουν τις ελληνικές παραβιάσεις, παρενοχλήσεις και απειλές και την προκλητική ρητορική και ενέργειες κατά της Τουρκίας και μένουν αδιάφοροι για πράξεις και πρακτικές αντίθετες με το διεθνές δίκαιο είναι εντελώς παράδοξο».

Παράλληλα, οι ανυπόστατες και διαχρονικές κατηγορίες από την γειτονική χώρα συνεχίστηκαν, όταν ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κάλεσε την Ε.Ε. «αν ενδιαφέρεται για την προώθηση του διαλόγου, να απελευθερωθεί από την κατάχρηση του 'στενόμυαλου' ελληνοκυπριακού βέτο, το οποίο στην πραγματικότητα υπονομεύει την αλληλεγγύη και τα κοινά συμφέροντα της Ε.Ε.», ενώ διαμήνυσε πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης