Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα «όπλα» οι Ταϊβανέζοι: Δισεκατομμυριούχος με δικά του έξοδα μετατρέπει πολίτες σε πολεμιστές για να αντισταθούν στο Πεκίνο

Στα «όπλα» οι Ταϊβανέζοι: Δισεκατομμυριούχος με δικά του έξοδα μετατρέπει πολίτες σε πολεμιστές για να αντισταθούν στο Πεκίνο
Ταϊβανέζος δισεκατομμυριούχος πλήρωσε 32 εκατομμύρια δολάρια για να εκπαιδεύσει τον στρατό των «Πολεμιστών Πολιτών» ενάντια στην Κινεζική Εισβολή
Σχετικά Άρθρα

Φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο δισεκατομμυριούχος Robert Cao (Cao Xing-cheng), ιδρυτής της United Microelectronics Corp, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως, πλήρωσε 32 εκατομμύρια δολάρια για να εκπαιδεύσει τον στρατό των «Πολεμιστών Πολιτών» ενάντια στην Κινεζική Εισβολή, δεδομένου ότι η απειλή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την Ταϊβάν αυξάνει.
Ο 75χρονος σκοπεύει να εκπαιδεύσει «τρία εκατομμύρια ανθρώπους σε τρία χρόνια» και θα συνεργαστεί με την οργάνωση πολιτικής άμυνας του νησιού - την Kuma Academy.
«Δεδομένου του ιστορικού του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος θηριωδιών εναντίον του λαού και της βίαιης κυριαρχίας του σε άτομα όπως οι Ουιγούροι που δεν είναι καν Κινέζοι, οι απειλές του ΚΚΚ έχουν πυροδοτήσει μεταξύ του λαού της Ταϊβάν ένα πικρό μίσος εναντίον αυτού του απειλητικού εχθρού και μια κοινή αποφασιστικότητα. να αντισταθούμε», είπε σε έτοιμη δήλωση.
"Είμαι πίσω στην Ταϊβάν και θα πεθάνω στην Ταϊβάν.
Δεν θα παρακολουθήσω το ΚΚΚ να μετατρέπει την Ταϊβάν σε ένα άλλο Χονγκ Κονγκ", είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ταϊπέι.

Σύμφωνα με τον Guardian, το 60% των κεφαλαίων θα πήγαινε στον στρατό των «πολεμιστών», ενώ το 40% θα αφορούσε στην εκπαίδευση άλλων 300.000 στο πώς να πυροβολούν.

«Εάν μπορέσουμε να αντισταθούμε με επιτυχία στις φιλοδοξίες της Κίνας, όχι μόνο θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, αλλά θα συμβάλουμε σημαντικά στην παγκόσμια κατάσταση και στην ανάπτυξη του πολιτισμού», είπε.
Ο Cao  ήταν στο παρελθόν ενεργός υποστηρικτής της ένωσης της Ταϊβάν με την Κίνα και είχε παραιτηθεί από την ταϊβανέζικη υπηκοότητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια κυβερνητική έρευνα της εταιρείας του.
Ωστόσο, είπε στο Radio Free Asia ότι άλλαξε γνώμη αφού είδε την καταστολή του φιλοδημοκρατικού κινήματος του Χονγκ Κονγκ, ιδιαίτερα της επίθεσης στο Yuen Long MTR.
Την Πέμπτη ανακοίνωσε επίσης ότι είχε παραιτηθεί από την υπηκοότητα της Σιγκαπούρης και ότι η ταϊβανέζικη υπηκοότητά του είχε αποκατασταθεί και ότι σχεδίαζε να «πεθάνει στην Ταϊβάν και να σταθεί στο πλευρό του λαού της».

Η Kuma Academy

Η ακαδημία Kuma, που ιδρύθηκε το 2021, στοχεύει στην εκπαίδευση του άμαχου πληθυσμού της Ταϊβάν σε ανταρτοπόλεμο, αυτοάμυνα και δεξιότητες πρώτων βοηθειών.
«Αυτός ο στόχος είναι φιλόδοξος και η πρόκληση είναι τρομακτική, αλλά η Ταϊβάν δεν έχει χρόνο να διστάσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ακαδημία, επικαλούμενη τις προσπάθειες των Βρετανών μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και την ουκρανική απάντηση στη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή.
Η ακαδημία - την οποία προσέγγισε ο Cao αφού ξεκίνησε έναν έρανο - είπε ότι η βούληση του λαού της Ταϊβάν να αντισταθεί σε μια εισβολή του ΚΚΚ θα «καθόριζε την έκβαση του πολέμου».
"Ο πόλεμος δεν είναι υπόθεση λίγων ανθρώπων και η υπεράσπιση της Ταϊβάν είναι για κάθε Ταϊβανέζο.
Ο καθένας έχει την ικανότητα και την ευθύνη να συνεισφέρει τη δική του δύναμη στον πόλεμο."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης