Τελευταία Νέα
Διεθνή

NASA: Αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Artemis 1

tags :
NASA: Αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Artemis 1
Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 1/9 έδειξαν ότι οι τεχνικοί φάνηκε να έχουν επιδιορθώσει μια διαρροή στη γραμμή καυσίμου.
Σχετικά Άρθρα
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα για τη δεύτερη προσπάθεια εκτόξευσης του γιγαντιαίου πυραύλου νέας γενιάς της NASA που, στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση των επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη.
Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξακολουθούσαν να είναι «έτοιμοι» για την εκτόξευση, το απόγευμα του Σαββάτου 3/9, του πυραύλου Space Launch System (SLS) ύψους 32 ορόφων και της διαστημικής κάψουλας Orion, που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για το πρόγραμμα Artemis της NASA για το φεγγάρι και ακολούθως για τον Άρη.

Διορθώθηκαν τα προβλήματα

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 1/9 έδειξαν ότι οι τεχνικοί φάνηκε να έχουν επιδιορθώσει μια διαρροή στη γραμμή καυσίμου που συνέβαλε στην απόφαση της NASA να σταματήσει την αρχική επιχείρηση εκτόξευσης τη Δευτέρα, δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής διευθυντής προγράμματος στο διαστημικό κέντρο.
Δύο άλλα βασικά ζητήματα στον ίδιο τον πύραυλο – ένας ελαττωματικός αισθητήρας θερμοκρασίας του κινητήρα και κάποιες ρωγμές στον μονωτικό αφρό – έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε ο υπεύθυνος της αποστολής Artemis, Mike Sarafin, στους δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης 1/9.
Η Melody Lovin, υπεύθυνη για τις καιρικές συνθήκες εκτόξευσης της αμερικανικής διαστημικής δύναμης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, δήλωσε ότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 70% πιθανότητα ευνοϊκών συνθηκών κατά τη διάρκεια του δίωρου παραθύρου εκτόξευσης του Σαββάτου, το οποίο ανοίγει στις 21:17 ώρα Ελλάδας.
Υπάρχει άλλωστε μια εφεδρική ώρα εκτόξευσης διαθέσιμη, τη Δευτέρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης