Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το άλλοτε αδιανόητο της απόλυτης ισοτιμίας της στερλίνας με το δολάριο μοιάζει πλέον λογικό στοίχημα

Το άλλοτε αδιανόητο της απόλυτης ισοτιμίας της στερλίνας με το δολάριο μοιάζει πλέον λογικό στοίχημα
Η στερλίνα έναντι του δολαρίου είναι το παλαιότερα διαπραγματευόμενο ζεύγος νομισμάτων στον κόσμο με 250 χρόνια ιστορίας, αλλά η πιθανότητα να φτάσει στα ιστορικά χαμηλά του 1,05 μέχρι το τέλος του έτους είναι τώρα 1 προς 7
Σχετικά Άρθρα

Η προοπτική να φτάσει η στερλίνα το 1 προς 1 με το δολάριο γίνεται όλο και πιο πιθανή, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Η απειλή μιας επικείμενης ύφεσης, η μεγάλη εξάρτηση από τα ξένα κεφάλαια, το αυξανόμενο κόστος του χρέους και η ισχυρή πιθανότητα περιορισμού της ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Αγγλίας πλήττουν τα βρετανικά ομόλογα και το βρετανικό νόμισμα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις με άλλες χώρες, ωστόσο στην δική του περίτπωση επιδεινώνονται από το δικό του μοναδικό σύνολο προβλημάτων.
Έχει υψηλό πληθωρισμό, υψηλά επιτόκια και βρίσκεται μπροστά σε μια επιβράδυνση της ανάπτυξης που αναμένεται να επιδεινωθεί πολύ περισσότερο και να οδηγήσει τη βρετανική οικονομία στα πρόθυρα μιας καθαρής ύφεσης.
Έτσι το νόμισμά του πιέζεται πλέον υπερβολικά
Η στερλίνα έναντι του δολαρίου είναι το παλαιότερα διαπραγματευόμενο ζεύγος νομισμάτων στον κόσμο, με 250 χρόνια ιστορίας.
Σήμερα η ιστορία της στερλίνας προς το δολάριο είναι στο 1,15 αλλά η πιθανότητα να φτάσει στα ιστορικά χαμηλά του 1,05 μέχρι το τέλος του έτους είναι τώρα 1 προς 7.
Η πιθανότητα μάλιστα η στερλίνα να φτάσει την απόλυτη ισοτιμία, δηλαδή το 1 προ 1 με το δολάριο βρισκόταν στη σφαίρα της φαντασίας ως τις αρχές του 2022, τώρα όμως οι πιθανότητες 1 στις 32.
Άρα το στοίχημα δείχνει σχεδόν λογικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης