Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίπου 60 Ουκρανοί κομάντος επιχείρησαν απόβαση στο Energodar και Zaporizhia αλλά τους εξολόθρευσαν οι Ρώσοι

Περίπου 60 Ουκρανοί κομάντος επιχείρησαν απόβαση στο Energodar και Zaporizhia αλλά τους εξολόθρευσαν οι Ρώσοι
Ο κύριος στόχος της ουκρανικής απόβασης στην περιοχή Energodar ήταν η κατάληψη του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia

Οι Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν την περιοχή Energodar και το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia ή Zaporozhye
Σύμφωνα με τον Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής, η Ουκρανική δύναμη αποβίβασης προσπάθησε να καταλάβει το έδαφος ώστε να αποτρέψουν στους διεθνείς παρατηρητές να επισκεφθούν το πυρηνικό εργοστάσιο.
«Έγινε προσπάθεια από τις Ουκρανικές δυνάμεις να καταλάβουν την περιοχή Energodar.
Πέρασαν τον Δνείπερο ποταμό και προσπάθησαν να αποκτήσουν βάση στην ακτή, με στόχο να αποθαρρύνουν τους ελεγκτές για τα πυρηνικά να ελέγξουν το πυρηνικό εργοστάσιο.
Κατά τους ρώσους θα αποκαλυφθεί ότι Ουκρανοί βομβαρδίζουν συστηματικά το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia ή Zaporozhye

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής - πολιτικής διοίκησης του Energodar, Oleksandr Volga, διευκρίνισε ότι οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποκλείστηκαν στην περιοχή του χωριού dacha και ηττήθηκαν αφού δεν κατέφεραν να διασπάσουν την ρωσική άμυνα.

Η αποστολή της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας αναχώρησε από τη Βιέννη και έφτασε στο Κίεβο, όπου η αντιπροσωπεία της συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.
Το πρωί στις 31 Αυγούστου 2022, η συνοδεία της αποστολής του αναχώρησε από το Κίεβο με κατεύθυνση το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia ή Zaporozhye ZNPP.
Η αποστολή θα αξιολογήσει τη ζημιά που προκλήθηκε στον σταθμό, θα καθορίσει τη λειτουργικότητα των συστημάτων ασφαλείας και της εγκατάστασης.
Οι ειδικοί θα πρέπει επίσης να αξιολογήσουν τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού του εργοστασίου και να λάβουν επείγοντα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού.

Ο κύριος στόχος της ουκρανικής απόβασης στην περιοχή Energodar ήταν η κατάληψη του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia

Ο Volodymyr Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye , δήλωσε ότι ο κύριος στόχος της ουκρανικής απόβασης στην περιοχή Energodar ήταν η κατάληψη του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia
«Η απόβαση ήταν κυριολεκτικά 2,5-3 χλμ. από τον πυρηνικό σταθμό, ο στόχος τους ήταν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό».
Τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να προσγειώνονται στο Energodar μισή ώρα μετά την έναρξη του μαζικού βομβαρδισμού της πόλης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) εξαπέλυσαν μαζικά πυρά σε κατοικημένες περιοχές του Energodar
Μέχρι σήμερα, περίπου το 72-73% της επικράτειας της περιοχής Zaporozhye βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.
Υπό τα ουκρανικά στρατεύματα παραμένει η πόλη Zaporozhye, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της περιοχής.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν τακτικά την Μελιτόπολη, το Energodar, και την περιοχή του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye.

Ουκρανοί σαμποτέρ

Μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς 60 ατόμων προσγειώθηκε στην ακτή της περιοχής Kakhovka για να επιχειρήσει να καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia ή Zaporozhye ZNPP.

«Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2022, περίπου στις 6:00 ώρα Μόσχας, ουκρανικά στρατεύματα σε δύο ομάδες δολιοφθοράς έως 60 ατόμων σε επτά βάρκες αποβιβάστηκαν στην ακτή της δεξαμενής Kakhovka, τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye και προσπάθησαν να καταλάβουν το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας».
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις με την χρήση αεροπορίας κατέφεραν και σκότωσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Όπως διευκρινίζεται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επίσης από τις 8:00 ώρα Μόσχας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το σημείο συνάντησης της αποστολής της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας στην περιοχή του οικισμού Vasilyevka και του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye.
Συγκεκριμένα, τέσσερις οβίδες εξερράγησαν σε απόσταση 400 μέτρων από την πρώτη μονάδα ισχύος.
«Η πρόκληση του καθεστώτος της Ουκρανίας έχει ως στόχο να διαταράξει την άφιξη της ομάδας εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης