Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαιρετίζει η Ρωσία την επίσκεψη του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia

Χαιρετίζει η Ρωσία την επίσκεψη του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia
Οι τοπικές αρχές θα εγγυηθούν για την ασφάλεια των επιστημόνων επισημαίνει η ρωσική πλευρά
Σχετικά Άρθρα

Την αποστολή των επιστημόνων του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων χαιρετίζει η Μόσχα.
Σε δηλώσεις του ο Michail Ylianov, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΔΟΑΕ, υποστήριξε ότι η Μόσχα συνέβαλε σημαντικά στην πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής, τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις που ελέγχουν την περιοχή αυτή, δεσμεύονται για την εγγύηση της ασφάλειας των επιστημόνων
«Σε ό,τι αφορά την άφιξη του ΔΟΑΕ δεν αναμένω σημαντικά αποτελέσματα.
Κατανοούμε ότι οι Αμερικανοί έχουν όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο τσεπάκι τους και ότι σε μεγάλο βαθμό αυτοί λειτουργούν αποκλειστικά με γνώμονα τα αμερικανικά συμφέροντα.
Αλλά όπως και να έχει, θα εγγυηθούμε την ασφάλεια της αποστολής», τόνισε ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της ουκρανικής επαρχίας Yevgeny Balitsky.
Σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ, οι επιστήμονες θα εξετάσουν τις ζημιές που έχουν γίνει στον πυρηνικό σταθμό, θα εκτιμήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται το προσωπικό, το οποίο αποτελείται από Ουκρανούς, και θα «εξετάσει τη λειτουργικότητα των συστημάτων ασφαλείας και προστασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης