Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Παραλογισμός Μacron: Leasing για ηλεκτροκίνητα ΙΧ ενώ τα νοικοκυριά δεν θα μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα

Γαλλία - Παραλογισμός Μacron: Leasing για ηλεκτροκίνητα ΙΧ ενώ τα νοικοκυριά δεν θα μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα
Το σχέδιο θα καταστήσει τα ηλεκτροκίνητα διαθέσιμα για 100 ευρώ το μήνα, δήλωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Gabriel Attal
Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία επεξεργάζεται σχέδιο επιδότησης μίσθωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (leasing) στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης του προέδρου Emmanuel Macron να τα καταστήσει πιο προσιτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του την Κυριακή 28 Αυγούστου .
Το σχέδιο θα καταστήσει τα ηλεκτροκίνητα διαθέσιμα για 100 ευρώ το μήνα, δήλωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Gabriel Attal  στην τηλεόραση LCI, σημειώνοντας ότι το κόστος είναι μικρότερο από αυτό που πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν για βενζίνη.
Η κυβέρνηση εξετάζει πόσο γρήγορα μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο και τη διαθεσιμότητα των οχημάτων, είπε.
Την ίδια ωρά επισημαίνεται ότι οι τιμές του φυσικού αερίου 20πλασιάστηκαν στα 320 ευρώ ανά MWh, και του ρεύματος δεκαπλασιάστηκαν, στα 1.000 ευρώ.
Το μέλλον φαίνεται ζοφερό για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, εν όψει ενός ιδιαίτερα δύσκολου χειμώνα σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς.

Το πρόγραμμα

Ο Macron δέσμευε για ένα κρατικά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα μίσθωσης για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα για να αντιμετωπίσει την εύλογη κριτική ότι ακόμη και με τις επιδοτήσεις, τα ηλεκτρικά οχήματα εξακολουθούν να είναι απρόσιτα για τους περισσότερους πολίτες.
Η γαλλική κυβέρνηση προσφέρει επιδοτήσεις ύψους έως και 6.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που κοστίζουν λιγότερο από 47.000 ευρώ, με πιθανή πρόσθετη βοήθεια στο πλαίσιο ενός προγράμματος «μετρητά για την απόσυρση» για παλιά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αντιπροσώπευαν το 12% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη Γαλλία τους πρώτους επτά μήνες του 2022.
«Γνωρίζουμε ότι για πολλούς Γάλλους παραμένουν πολύ ακριβά», δήλωσε ο Attal καθώς ο παραλογισμός του μέτρο είναι εμφανής....
Το μέτρο της μίσθωσης πρόκειται να ωφελήσει τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που λανσάρουν νέα =μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Renault SA, Volkswagen AG, Peugeot και την Stellantis NV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης