Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Great Reset αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις του: Τελειώνει η εποχή της ελεύθερης σκέψης και βούλησης των ανθρώπων

Το Great Reset αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις του: Τελειώνει η εποχή της ελεύθερης σκέψης και βούλησης των ανθρώπων
Χρειάζεται να εφεύρουμε εκ νέου τη δημοκρατία σε αυτή τη νέα εποχή στην οποία οι άνθρωποι είναι πλέον ζώα που μπορούν να χακαριστούν, δηλώνει κυνικά ο σύμβουλος του  Klaus Schwab
Σχετικά Άρθρα

Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται να αποκαλύψει τις προθέσεις του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Great Reset.
Με κυνικό μισανθρωπισμό ο σύμβουλος του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, ιστορικός και φιλόσοφος Yuval Noah Harari, διακηρύττει πως έφτασε η εποχή που θα σηματοδοτήσει το τέλος της ελεύθερης βούλησης και σκέψης των ανθρώπων.
«Αν έχετε αρκετά δεδομένα και έχετε αρκετή υπολογιστική ισχύ, μπορείτε να κατανοήσετε τους ανθρώπους καλύτερα από ό,τι καταλαβαίνουν τον εαυτό τους και μετά μπορείτε να τους χειριστείτε με τρόπους που ήταν προηγουμένως αδύνατοι και σε μια τέτοια κατάσταση, τα παλιά δημοκρατικά συστήματα σταματούν να λειτουργούν.
Χρειάζεται να εφεύρουμε εκ νέου τη δημοκρατία σε αυτή τη νέα εποχή στην οποία οι άνθρωποι είναι πλέον ζώα που μπορούν να χακαριστούν.
Η εποχή και η θέση ότι οι άνθρωποι έχουν αυτή ψυχή ή πνεύμα και ελεύθερη βούληση… τελείωσε», δήλωσε κυνικά σε συνέντευξή του ο Harari τον Μάιο 2022, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος Noqreport.

Η τεχνολογία και οι... «άχρηστοι»

Στην εκτίμησή του για το πρωταρχικό πρόβλημα που αφορά την κυβερνώσα ελίτ που διαχειρίζεται τον κόσμο, επισημαίνει πως δεν θα είναι ο τερματισμός των πολέμων ή της πείνας, αλλά η διαχείριση της αναδυόμενης «νέας παγκόσμιας άχρηστης τάξης», όπως την αποκαλεί.
Ο Harari προβλέπει την επερχόμενη μετα-επαναστατική εποχή που προκλήθηκε από την «τεχνολογική πρόοδο» λέγοντας ωμά:
«Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ερώτημα ίσως στην οικονομία και την πολιτική των επόμενων δεκαετιών θα είναι τι να κάνουμε με όλους αυτούς τους άχρηστους ανθρώπους;
Το πρόβλημα είναι η περισσότερη πλήξη και τι να τα κάνουμε και πώς θα βρουν κάποιο νόημα στη ζωή, όταν βασικά είναι χωρίς νόημα, χωρίς αξία;
Η καλύτερη εικασία μου, επί του παρόντος είναι ένας συνδυασμός ναρκωτικών και παιχνιδιών υπολογιστή ως λύση για (τους περισσότερους).
Συμβαίνει ήδη… Νομίζω ότι όταν είσαι περιττός, δεν έχεις δύναμη».

Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Harari υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι είναι προορισμένοι να υποστούν την αμετάκλητη απώλεια των νοητικών δυνάμεων του είδους με κάθε φαινομενική μετατόπιση της τεχνολογίας με την Τεχνητή Νοημοσύνη να αντικαθιστά αναπόφευκτα τις παρωχημένες οργανικές μορφές ζωής όπως τα θηλαστικά αντικατέστησαν τους δεινόσαυρους.
Σε αυτό το σημείο, ο Harari είπε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι έχουν μόνο δύο βασικές ικανότητες - σωματικές και γνωστικές.
Όταν οι μηχανές μας αντικατέστησαν στις φυσικές ικανότητες, προχωρήσαμε σε δουλειές που απαιτούν γνωστικές ικανότητες. …
Εάν η τεχνητή νοημοσύνη γίνει καλύτερη από εμάς σε αυτό, δεν υπάρχει τρίτο πεδίο στο οποίο μπορούν να μετακινηθούν οι άνθρωποι».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης