Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στο Mykolaiv στα νότια, οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Donetsk, οι ρώσοι σκότωσαν 100 Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στο Mykolaiv στα νότια, οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Donetsk, οι ρώσοι σκότωσαν 100 Ουκρανούς

Βομβαρδισμός του κέντρου του Donetsk από τον… ουκρανικό στρατό

Σχετικά Άρθρα
Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, κόντρα στις αναφορές ότι ο ρωσικός στρατός έχει εγκλωβιστεί στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία…

Με βάση τα δεδομένα οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έφτασαν στα διοικητικά σύνορα της περιοχής Mykolaiv στην Νότια Ουκρανία και πραγματοποιούν συντονισμένη επίθεση.
Μάλιστα έχουν φτάσει στα διοικητικά σύνορα της περιοχής Nikolaev.
Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

Προελαύνει ο ρωσικός στρατός

«Ως αποτέλεσμα επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση Kherson-Mykolaiv στην περιοχή Aleksandrovka, οι συμμαχικές δυνάμεις κατέστρεψαν μονάδες της 28ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και έφτασαν στα διοικητικά σύνορα της περιοχής Mykolaiv .
Περίπου 36 τ.χλμ. εδάφη της περιοχής Kherson τέθηκαν υπό έλεγχο», είπε, ο Konashenkov.
Σύμφωνα με τον Konashenkov, ο οικισμός Komsomolskoye απελευθερώθηκε, ενώ η προέλαση στο βάθος της άμυνας του εχθρού προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθε σε 3 χιλιόμετρα.
Την ίδια ώρα, καθιερώθηκε ο έλεγχος στο έδαφος της περιοχής Nikolaev σε έκταση 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
«Επιπλέον, η 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και η 46η Αεροπορική Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες στην περιοχή Andreevka.
Ο εχθρός εκδιώχθηκε από το χωριό Blagodatovka και τους κοντινούς οικισμούς.
Η επίθεση στην κατεύθυνση του Donetsk εξελίσσεται με επιτυχία », είπε ο αντιστράτηγος.

Βομβαρδισμός του κέντρου του Donetsk από τον… ουκρανικό στρατό

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) επιτέθηκαν στο κέντρο του Donetsk και ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται τα πυρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στόχευσαν στη διοίκηση του αρχηγού της DPR, Denis Pushilin, ένα ξενοδοχείο όπου διαμένουν δημοσιογράφοι, ένα εμπορικό κέντρο, ένα κτίριο κατοικιών και άλλα κτίρια.
Στο Donetsk, οι επικοινωνίες κινητής τηλεφωνίας και το κινητό Διαδίκτυο λειτουργούν κατά διαστήματα, αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα με το Wi-Fi, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποτελούνταν από αμερικανικά πυροβόλα MLRS HIMARS.

Η αντίδραση των αρχών

Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, η Δύση είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις, καθώς προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα με στόχο την καταστροφή κατοικημένων περιοχών στο Donetsk.
Επίσης υπήρξαν πυροβολισμοί στις θέσεις της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στην περιοχή Zaitsevo, της 112ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στην περιοχή Artemovsk και της 101ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στην περιοχή Yakovlevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Σύμφωνα όμως με το Tass, η δυναμική των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Bakhmut και την Avdiivka είναι πιθανόν να έχει εξαντληθεί και οι ρωσικές επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία είναι πιθανό να έχουν κορυφωθεί, αν και πολύ μικρές ρωσικές επιχειρήσεις πιθανότατα θα συνεχιστούν.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Novoluhanske και τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Vuhlehirska (TPP) νοτιοανατολικά του Bakhmut στις 25 και 26 Ιουλίου, αντίστοιχα, ενισχύοντας τον ρωσικό έλεγχο γύρω από τις δύσκολες μονάδες, μετά από πολλές εβδομάδες μαχών.
Σημαντικές ήταν και οι χερσαίες επιθέσεις νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του Izyum από τη Ρωσία.

Τα προβλήματα της Ρωσίας

Σύμφωνα τα ρωσικά μέσα, η αποτυχία των ρωσικών δυνάμεων να κεφαλαιοποιήσουν προηγούμενα κέρδη γύρω από το Bakhmut και την Avdiivka είναι ένα παράδειγμα ενός πιο θεμελιώδους ρωσικού στρατιωτικού προβλήματος - την αποδεδειγμένη αδυναμία να μεταφραστούν τα τακτικά κέρδη σε επιχειρησιακές επιτυχίες.
Οι ρωσικές δυνάμεις αποτυγχάνουν σταθερά να επωφεληθούν από τακτικά επιτεύγματα για ελιγμούς στις οπίσθιες περιοχές της Ουκρανίας ή για να αποσυνδεθούν σημαντικά τμήματα των ουκρανικών αμυντικών γραμμών.
Ως εκ τούτου, δίνουν συνεχώς χρόνο στους Ουκρανούς να απεμπλακούν τακτικά και να αποκαταστήσουν τις αμυντικές θέσεις εναντίον των οποίων οι Ρώσοι πρέπει στη συνέχεια να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις.
Αυτό το φαινόμενο βοηθά στην εξήγηση του εξαιρετικά αργού ρυθμού της ρωσικής προόδου στα ανατολικά και υποδηλώνει έντονα ότι οι Ρώσοι δεν θα είναι σε θέση να πάρουν πολύ περισσότερο έδαφος τους επόμενους μήνες εκτός εάν η κατάσταση εξελιχθεί με απρόβλεπτο τρόπο.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα δυσκολευτούν να δεσμεύσουν αρκετούς πόρους σε οποιαδήποτε επιθετική επιχείρηση για να ανακτήσουν την ορμή που απαιτείται για σημαντικές εδαφικές προόδους που μεταφράζονται σε επιχειρησιακές επιτυχίες.

Η αεροπορία

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα αντιμετωπίζουν και προβλήματα επισκευής πολεμικών αεροσκαφών λόγω κυρώσεων της Δύσης και μπορεί να προσπαθούν να παρακάμψουν αυτές τις κυρώσεις αξιοποιώντας τις συνδέσεις της Λευκορωσίας με λιγότερο αυστηρές κυρώσεις.
Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) δήλωσε ότι τα Υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν «επείγουσες» συμβάσεις στις 20 Αυγούστου για την επισκευή και αποκατάσταση εξοπλισμού ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας στο Λευκορωσικό έδαφος.
Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν απαγορεύσει σε μεγάλο βαθμό τη μεταφορά εξοπλισμού στο κράτος της Ρωσίας συνολικά, ενώ οι κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό μεμονωμένες λευκορωσικές οντότητες.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν απροσδιόριστο εξοπλισμό αεράμυνας στη Λευκορωσία από τη Ρωσία στις 21 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα κλείσουν ορισμένα τμήματα του ρωσικού εναέριου χώρου στις Περιφέρειες Lipetsk, Voronezh και Belgorod από 22-25 Αυγούστου.

«Αιτούντες άσυλο» οι κάτοικοι της Zaporizhia

Ρώσοι αξιωματούχοι κατοχής στην περιφέρεια Zaporizhia έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ουκρανία, προσδιορίζοντας τους Ουκρανούς πολίτες που εισέρχονται στην κατεχόμενη περιοχή ως προσωρινούς αιτούντες άσυλο.
Η διαταγή απαιτεί την εγγραφή Ουκρανών και Ρώσων πολιτών με βάση τον τόπο διαμονής τους ή τον τόπο άφιξής τους στις ρωσικά κατεχόμενες περιοχές της περιφέρειας Zaporizhia και απαιτεί τη διανομή προσωρινών εντύπων ταυτοποίησης για όλους τους «απάτριδες».
Οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι μπορούν να εγγραφούν εάν προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την προσωρινή τους αίτηση ασύλου.
Αυτό το διάταγμα έχει διάφορες επιπτώσεις τόσο στο διεθνές δίκαιο όσο και στο εσωτερικό ρωσικό δίκαιο.
Το διεθνές δίκαιο δηλώνει ότι πρόσφυγας είναι ένα άτομο εκτός της χώρας (ή που είναι ανιθαγενές) που ζητά «προσωρινό άσυλο» σε άλλη χώρα για να ξεφύγει από τη δίωξη.
Ως εκ τούτου, οι ρωσικές κατοχικές αρχές ταξινομούν όλους τους Ουκρανούς που εισέρχονται σε κατεχόμενα εδάφη στην περιφέρεια Zaporizhia ως πρόσφυγες που προσπαθούν να αποφύγουν τη δίωξη στην Ουκρανία.
Το διάταγμα προσδιορίζει επίσης de facto την Ουκρανία ως ξεχωριστή χώρα από την οντότητα της Περιφέρειας Zaporizhia, όπως ορίζεται από την αρχή κατοχής.
Κατατάσσοντας όλους τους Ουκρανούς ως πρόσφυγες, οι ρωσικές κατοχικές αρχές δημιουργούν μια νέα νομική κατηγορία που μπορεί να έχει τους δικούς της περιορισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης