Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Χρειάζεται ταχεία άνοδος των επιτοκίων 0,75% το Σεπτέμβριο - Στο 3,75% έως 4% το 2022

Bullard (Fed): Χρειάζεται ταχεία άνοδος των επιτοκίων 0,75% το Σεπτέμβριο - Στο 3,75% έως 4% το 2022

Βλέπει μια διαδικασία περίπου 18 μηνών για να επαναφέρει τις πιέσεις στις τιμές στον στόχο του 2% της Fed ο πρόεδρος της Fed St. Louis James Bullard

Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Fed St. Louis James Bullard υπογράμμισε ότι υποστηρίζει την άνοδο των επιτοκίων κατά 0,75% τον Σεπτέμβριο στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον επόμενο μήνα, σε δηλώσεις του την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Ο Bullard δήλωσε ότι βλέπει μια διαδικασία περίπου 18 μηνών για  να επιστρέψει η πληθωρισμός στον στόχο του 2% της Fed
«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε γρήγορα σε ένα επίπεδο των επιτοκίων που θα ασκήσει σημαντική πτωτική πίεση στον πληθωρισμό», δήλωσε ο Bullard 
«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί κάποιοι θέλουν να καθσταρήσουν  τις αυξήσεις των επιτοκίων για το επόμενο έτος», υπογράμμισε ο Bullard σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δεν έχει κορυφωθεί ο πληθωρισμός 

Το μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), που λαμβάνει τις αποφάσεις για την πορεία των επιτοκίων, σημείωσε ότι η Τράπεζα θα πρέπει να οδηγήσει τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους σε ένα εύρος μεταξύ του 3,75% και του 4% προκειμένου να τιθασευθεί ο καλπάζων πληθωρισμός, για τον οποίο σημείωσε ότι δεν έχει ακόμη κορυφωθεί.
Ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ώστε η αυξητική πίεση στις τιμές να υποχωρήσει κοντά στον στόχο της Fed για πληθωρισμό κοντά στο 2% είναι περίπου 18 μήνες.

Υπερβολικοί οι φόβοι για την ύφεση 

Χαρακτήρισε δε τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα αλλάξει ρότα και θα επιστρέψει σε πορεία νομισματικής χαλάρωσης "είναι εξαιρετικά πρόωρες", ενώ χαρακτήρισε υπερβολικούς τους φόβους για υφεσιακή επίδραση στην οικονομία λόγω της κλιμακούμενης νομισματικής σύσφιγξης.
Ο Bullard εκτίμησε τέλος ότι η αναπτυξιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας στον β' εξάμηνο του 2022 θα είναι καλύτερη εκείνης στο πρώτο μισό του έτους, όταν και το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε για δύο συναπτά τρίμηνα και η οικονομία βρέθηκε σε τεχνική ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης