Τελευταία Νέα
Διεθνή

China University of Foreign Affairs: Η ακολασία των ΗΠΑ θα οδηγήσει την παγκόσμια κοινότητα στην άβυσσο

China University of Foreign Affairs: Η ακολασία των ΗΠΑ θα οδηγήσει την παγκόσμια κοινότητα στην άβυσσο
Στην ανάλυση του, ο Wang Fan υπογραμμίζει ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αναβιώσει την ιδέα του Zbigniew Brzezinski για μια παρτίδα σκακιού που εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Σχετικά Άρθρα
Η πολιτική της Ουάσιγκτον για αποκατάσταση της αποδυναμωμένης της θέσης, ως παγκόσμιου ηγεμόνα σε βάρος διαφόρων χωρών, ιδιαίτερα της Ουκρανίας, απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, γράφει ο Wang Fan, αντιπρύτανης του China University of Foreign Affairs.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν ένα παιχνίδι ηγεμονίας.
Ένα είδος «στρατηγικού παιχνιδιού σκακιού» στο οποίο άλλες χώρες είναι απλώς πιόνια.
Στην ανάλυση του, ο Wang Fan υπογραμμίζει ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αναβιώσει την ιδέα του Zbigniew Brzezinski για μια παρτίδα σκακιού που εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με την οποία το κλειδί για την απόκτηση και τον μακροπρόθεσμο έλεγχο της ηγεμονίας της χώρας είναι η εξασφάλιση του ελέγχου στην Ευρασίας.
Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό έπαιξε η Ουκρανία, η οποία κατέχει στρατηγική θέση.

Η τακτική των ΗΠΑ – Υποκινεί συγκρούσεις

Ο πανεπιστημιακός τόνισε ότι για να διατηρήσουν τη θέση τους στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αποτρέψουν έναν πιθανό αντίπαλο να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους στην περιοχή.
Η Ουάσιγκτον είναι ο υποκινητής πολλών συγκρούσεων, τονίζει ο συγγραφέας, ενώ όχι μόνο επωφελείται από αυτές, αλλά μεταθέτει την ευθύνη από τον εαυτό της, αγνοώντας τους κινδύνους που επιφέρει η πολιτική αυτή στον κόσμο.
Κατά τη γνώμη του, αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που μπορεί να τελειώσει άσχημα.
Προς υποστήριξη των λόγων του, επικαλείται τη γνώμη του Αμερικανού επιστήμονα Joshef Naih, ο οποίος πίστευε ότι «η τακτική της Ουάσιγκτον κατά την περίοδο της παρακμής της» θα οδηγήσει στο να «σέρνει την παγκόσμια κοινότητα μαζί της στην άβυσσο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης