Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Χτυπάει «κόκκινο» η κρίση της ηλεκτρικής ενέργειας - Τι συμβαίνει με τα εργοστάσια

Κίνα: Χτυπάει «κόκκινο» η κρίση της ηλεκτρικής ενέργειας - Τι συμβαίνει με τα εργοστάσια
Η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας και το κλείσιμο των εργοστασίων συνδυάζονται με μια ήδη επιδεινούμενη οικονομική προοπτική.
Μπροστά σε τεράστια προβλήματα, αναφορικά με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καθώς η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλείται από τον καύσωνα εξαπλώνεται στη νοτιοδυτική Κίνα, κλείνοντας εργοστάσια, σύμφωνα με τη Nikkei Asia.
Τα τελευταία νέα από την Κίνα είναι ότι η δημοτική κυβέρνηση του Chongqing διέταξε εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων και όσων ανήκουν σε Ιάπωνες, να αναστείλουν την παραγωγή έως τις 24 Αυγούστου για να εξοικονομήσουν ενέργεια καθώς αυξάνεται η ζήτηση λόγω της υπερβολικής ζέστης.
Το Chongqing έχει μεγάλη συγκέντρωση εργοστασίων που κατασκευάζουν αυτοκίνητα και υπολογιστές και η διακοπή λειτουργίας τους για εξοικονόμηση ενέργειας θα μπορούσε να επηρεάσει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Η κυβέρνηση της Chongqing ακολουθεί τη γειτονικής της επαρχία Sichuan, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η πτώση της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας οδήγησε στο κλείσιμο ορισμένων από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων της Toyota Motor Corp. και της Contemporary Amperex Technology Co.

Πως βλέπει η Moody's το πρόβλημα της Κίνας

Ο Αντιπρόεδρος της Moody's και Ανώτερος Διευθυντής Πιστώσεων Boris Kan επεσήμανε ότι ο καύσωνας θα ενισχύσει την εξάρτηση της Κίνας από την παραγωγή άνθρακα.

Ο Xi Jinping βλέπει κρίσιμη την κατάσταση

Την ίδια ώρα, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping αναφέρθηκε στην κρίσιμη κατάσταση.
Κάλεσε τις τοπικές αρχές να επιλύσουν τη σοβαρή ξηρασία σε ορισμένες επαρχίες που απειλούν τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας, προσθέτοντας ότι μπορεί να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.
Η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας και το κλείσιμο των εργοστασίων συνδυάζονται με μια ήδη επιδεινούμενη οικονομική προοπτική (χάρη στις πολιτικές μηδενικού Covid και στον καταρρέοντα τομέα ακινήτων) και η ύφεση της Κίνας φαίνεται να βαθαίνει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης