Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed): «Εύλογη» η αύξηση των επιτοκίων κατά 50 ή 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο 2022

Daly (Fed): «Εύλογη» η αύξηση των επιτοκίων κατά 50 ή 75  μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο 2022

Το μέλος της επιτροπής της νομισματικής πολιτικής της Fed δήλωσε ότι η Fed δεν θα… σπεύσει να μειώσει τα επιτόκια με την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων

Σχετικά Άρθρα

Η πρόεδρος της San Francisco Federal Reserve Bank, Mary Daly δήλωσε ότι μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 ή 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο θα είναι μια «λογική» κίνηση προκειμένου να οδηγηθεί το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού λίγο πάνω από το επίπεδο του 3% μέχρι το τέλος του 2022 και λίγο υψηλότερα από αυτό το 2023, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Από την αρχή του έτους η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά 225 μονάδες βάσης οδηγώντας τα στο 2,25% με 2,50% στο πλαίσιο της προσπάθειας της να χαλιναγωγήσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.

Οχι ταχεία αποκλιμάκωση

Όταν τα επιτόκια θα είναι σε «περιοριστικό» επίπεδο και θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, η Fed θα πρέπει να τα κρατήσει εκεί και να μην αρχίσει γρήγορα να τα μειώνει, ανέφερε η αξιωματούχος.
Υπογράμμισε παράλληλα, ότι η Fed είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα πρέπει να διαπράξει ένα «περιττό σφάλμα» περνώντας σε υπερβολικά περιοριστική πολιτική.

Υπερβολική σύσφιξη

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed (26-27 Ιουλίου) τα οποία δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2022 έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας ανησυχούν για τον κίνδυνο η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής να αποδειχθεί υπερβολική.
«Πολλοί» αξιωματούχοι σημείωσαν τον κίνδυνο η Fed «να καταλήξει σε σύσφιξη της κατεύθυνσης της πολιτικής σε μεγαλύτερο βαθμό από το αναγκαίο για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», αναφέρεται στα πρακτικά, την ίδια ώρα που τα «γεράκια» της κεντρική τράπεζας, όπως επισημαίνεται στα πρακτικά, θα παρακολοθούν εκ του σύνεγγυς τα στοιχεία της οικονομίας  και θα αντιδρούν σε αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης