Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκοτώθηκε στη δράση ο «καλύτερος πιλότος» της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Σκοτώθηκε στη δράση ο «καλύτερος πιλότος» της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας
Ο Anton Lystopad έλαβε μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία και αναγνωρίστηκε ως ο καλύτερος πιλότος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας το 2019

Ο Anton Lystopad, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία το 2019, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Ρωσίας.
Την είδηση έκανε γνωστή με μια ανάρτηση στο Facebook, το Περιφερειακό Συμβούλιο του Φυσικού και Τεχνικού Λυκείου Ivano-Frankivsk, του οποίου ήταν απόφοιτος ο Ουκρανός πιλότος.
«Την ημέρα της 30ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, εκατομμύρια Ουκρανοί παρακολούθησαν το flypast που παρουσιάστηκε ως μέρος της στρατιωτικής παρέλασης με θαυμασμό και περηφάνια. Ήταν ο Anton μας που ηγήθηκε του σχηματισμού», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Το λύκειο σημείωσε επίσης ότι «ο δρόμος του Anton να γίνει πιλότος μαχητικών αεροσκαφών ήταν δύσκολος, αλλά ουσιαστικός.
Ο νεαρός κυνηγούσε πεισματικά το όνειρό του να γίνει πιλότος».
Ο Anton Lystopad έλαβε μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία και αναγνωρίστηκε ως ο καλύτερος πιλότος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας το 2019. Εντάχθηκε στην ουκρανικής άμυνα τις πρώτες στιγμές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Λίγες μόλις ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε απονήμει στον Ουκρανό πιλότο το παράσημο για το θάρρος, ένα υψηλό κρατικό βραβείο, για την δράση του στις επιχειρήσεις στις μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης