Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkin (Fed): Συνεχίζουμε τις αυξήσεις επιτοκίων - Θα δούμε τα στοιχεία για να αποφασίσουμε το μέγεθός τους

Barkin (Fed): Συνεχίζουμε τις αυξήσεις επιτοκίων - Θα δούμε τα στοιχεία για να αποφασίσουμε το μέγεθός τους
Δεν έδωσε κατεύθυνση στους επενδυτές ως προς το πόσο μεγάλη θα είναι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed το Σεπτέμβριο o Thomas Barkin
Σχετικά Άρθρα

O πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ Thomas Barkin δήλωσε ότι θέλει να συνεχιστεί η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός και ότι ο ίδιος θα παρακολουθήσει τα οικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας για να αποφασίσει πόσο μεγάλη αύξηση των επιτοκίων θα υποστηρίξει κατά την επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο.
«Θα ήθελα να δω μια παρατεταμένη περίοδο με τον πληθωρισμό υπό έλεγχο και μέχρι να το κάνουμε αυτό νομίζω ότι θα πρέπει απλώς να αυξήσουμε τα επιτόκια σε περιοριστικά επίπεδα», δήλωσε ο Barkin στο CNBC.
Ενώ τα στοιχεία της τρέχουσας εβδομάδας που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβράδυνε τον Ιούλιο ήταν «καλοδεχούμενα», είπε ο Barkin, θα ήθελε να δει τον πληθωρισμό να μειωθεί στο στόχο του 2% της Fed για «κάποιο χρονικό διάστημα» πριν σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων.
Η Fed προχώρησε σε απότομες αυξήσεις του βασικού της επιτοκίου τους τελευταίους μήνες, με δύο διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο που το έφεραν το εύρος 2,25%-2,5%.
Επί του παρόντος, οι αγορές ποντάρουν στο ότι η Fed θα προχωρήσει σε άνοδο του βασικού της επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον επόμενο μήνα, αν και τα στοιχήματα αντικατοπτρίζουν έως και τώρα μια πιθανότητα 45% για τρίτη συνεχόμενη αύξηση του επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης