Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακάλεσε την άδεια τραπεζικών εργασιών από την Krosna-Bank

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακάλεσε την άδεια τραπεζικών εργασιών από την Krosna-Bank
Η Krosna-Bank παραβίασε τις απαιτήσεις του νόμου στον τομέα της καταπολέμησης της νομιμοποίησης (ξεπλύματος) εσόδων από εγκλήματα και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Με εντολή της 12ης Αυγούστου 2022, η Τράπεζα της Ρωσίας ανακάλεσε την άδεια τραπεζικών εργασιών από την Krosna-Bank Joint-Stock Company με έδρα την Μόσχα.  όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της ρυθμιστικής αρχής.
Η Τράπεζα είναι μέλος του συστήματος ασφάλισης καταθέσεων.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, το πιστωτικό ίδρυμα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους που ρυθμίζουν τις τραπεζικές δραστηριότητες.
Δεν τηρήθηκαν επίσης κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ρωσίας, σε σχέση με τις οποίες η ρυθμιστική αρχή έχει εφαρμόσει επανειλημμένα μέτρα στην τράπεζα τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής περιορισμών σε ορισμένες τραπεζικές εργασίες.
Επιπλέον, η Krosna-Bank παραβίασε τις απαιτήσεις του νόμου στον τομέα της καταπολέμησης της νομιμοποίησης (ξεπλύματος) εσόδων από εγκλήματα και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Η Τράπεζα της Ρωσίας διόρισε προσωρινή διοίκηση στην Krosna-Bank.
Τα καθήκοντά του θα εκτελούνται από την κρατική εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων.
Η προσωρινή διαχείριση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον διορισμό πτωχευτικού διαχειριστή ή εκκαθαριστή.
Οι εξουσίες των εκτελεστικών οργάνων του πιστωτικού ιδρύματος έχουν ανασταλεί.

Σχετικά με την καταβολή επιστροφών στους καταθέτες

Η Krosna-Bank είναι μέλος του υποχρεωτικού συστήματος ασφάλισης καταθέσεων και οι καταθέτες της, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο "για την ασφάλιση καταθέσεων σε τράπεζες της Ρωσικής Ομοσπονδίας", δικαιούνται να λαμβάνουν ασφαλιστική αποζημίωση για ασφαλισμένες καταθέσεις (λογαριασμούς).
Το ποσό της αποζημίωσης στον καταθέτη καθορίζεται με βάση το άθροισμα όλων των καταθέσεων του στην τράπεζα, συμπεριλαμβανομένων των τόκων καταθέσεων, αλλά όχι περισσότερο από το μέγιστο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης - 1,4 εκατομμύρια ρούβλια ανά καταθέτη σε μία τράπεζα.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης