Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed) : Είναι πολύ νωρίς να κηρύξουμε νίκη κατά του πληθωρισμoύ - Υποστηρίζει αύξηση επιτοκίων 50 μ.β

Daly (Fed) : Είναι πολύ νωρίς να κηρύξουμε νίκη κατά του πληθωρισμoύ - Υποστηρίζει αύξηση επιτοκίων 50 μ.β
Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φραντσίσκο δήλωσε ότι η βασική γραμμή της είναι η αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή κατά 50 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να «κηρύξει νίκη» στον αγώνα της κατά του πληθωρισμού, ανέφεραν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Οι δηλώσεις της Daly γίνονται στον απόηχο των ανακοινώσεων που έδειξαν ότι oι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο λόγω της απότομης πτώσης των τιμών της βενζίνης, σε ένα πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι ότι η πολιτική της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων της Fed κάποιο θετικό αντίκτυπο έχει στον πληθωρισμό.
Σε συνέντευξή της στους Financial Times, η Mary Daly, αν και δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο και τρίτης συνεχόμενης αύξησης των επιτοκίων κατά 0,75% στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Σεπτέμβριο, είπε ότι η «βασική γραμμή» της είναι η αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή κατά 50 μονάδες βάσης.
«Υπάρχουν καλά νέα για τα μηνιαία στοιχεία  ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν κάποια ανακούφιση, αλλά ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και δεν πλησιάζει τον στόχο μας για τη σταθερότητα των τιμών», ανέφερε η Daly στους FT.
Η Mary Daly υποστήριξε επίσης ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν σε κάτι λίγο χαμηλότερο από το 3,5% ως το τέλος του έτους έναντι 2,25%-2,5 όπου βρίσκονται τώρα.
Η επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι επιτρέπει στη Fed να μετριάσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, που πάντως θα συνεχιστούν.
Για αυτό δεν άφησε καμία αμφιβολία και ο πρόεδρος της Fed της Μιννεάπολης Neel Kashkari, μιλώντας χτες στο Aspen Ideas Conference και τονίζοντας ότι παρά τα «καλοδεχούμενα» νέα για την επιβράδυνση του πληθωρισμού, ο ίδιος «δεν βλέπει τίποτα που να αλλάζει την ανάγκη να αυξηθεί το επιτόκιο πολιτικής της Fed στο 3,9% έως το τέλος του έτους και στο 4,4% έως το τέλος του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης