Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Το ελληνικό Watergate κλονίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ανοίγει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές

Anadolu: Το ελληνικό Watergate κλονίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ανοίγει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές
Πρόωρες εκλογές ζητά η ελληνική αντιπολίτευση - Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα

Η ελληνική αντιπολίτευση ζητά πρόωρες εκλογές καθώς το σκάνδαλο παρακολουθήσεων συγκλονίζει τη χώρα, γράφει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του σημειώνει: «Αν δεν ήμουν ευρωβουλευτής, ούτε εγώ ούτε η ελληνική κοινή γνώμη θα γνωρίζαμε τις παρακρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση».
Ο Ανδρουλάκης είπε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), μέσω της παρακολούθησης του, κατασκόπευε επίσης ολόκληρο το κόμμα, συμπεριλαμβανομένων πρώην πρωθυπουργών και υπουργών, καθώς και πρώην και εν ενεργεία βουλευτές.
«Είναι όλα μια σατανική σύμπτωση ή ένα πλήρες σχέδιο πολιτικής εξόντωσης;». ρώτησε ο Ανδρουλάκης. Επανέλαβε ότι δεν θα συζητήσει με αρχές της ΕΥΠ, η οποία, σημείωσε, λειτούργησε κόντρα στις σαφείς διατάξεις που ορίζονται στους νόμους και το Σύνταγμα.

Παράνομες πρακτικές

«Δεν θα νομιμοποιήσω τις παράνομες πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία, η οποία δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική», πρόσθεσε ο Ανδρουλάκης.
Τονίζοντας ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ο Ανδρουλάκης είπε:
«Σήμερα, αυτό το περήφανο κόμμα, μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κοινού της χώρας, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία».

Πρόωρες εκλογές

Σε νέα ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι ο Μητσοτάκης επιμένει στην αδιαφάνεια και τον αυταρχισμό και ότι είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Το MέΡΑ 25, ένα αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η παρακολούθηση δεν περιορίζεται στον Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε την παρακολούθηση του.
«Εξυπακούεται επίσης ότι η παράνομη παρακολούθηση δεν είναι το μόνο έγκλημα κατά των θεσμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Στα τρία χρόνια της, έχει ήδη μια δυσανάλογη ιστορία σκανδάλων που έχουν βγει στο φως - είτε τυχαία είτε από έρευνα», ανέφερε το κόμμα.

Διάγγελμα Μητσοτάκη

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα του τη Δευτέρα (8/8), ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι ο Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε από την υπηρεσία πληροφοριών του κράτους, αλλά αρνήθηκε πως γνώριζε για τις υποκλοπές.
«Αν και όλα έγιναν νόμιμα, η ΕΥΠ υποτίμησε την πολιτική διάσταση αυτής της ενέργειας. Τυπικά ήταν εντάξει, αλλά πολιτικά απαράδεκτο», υποστήριξε ο Μητσοτάκης, αναφέρει το Anadolu.
Η ανακοίνωση έγινε μετά την παραίτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ Ανδρέα Κοντολέων και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη την περασμένη Παρασκευή.
Το σκάνδαλο ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα όταν ο Κοντολέων είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η υπηρεσία του κατασκόπευε τον Κουκάκη.
Η κοινοβουλευτική έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγγελία του Ανδρουλάκη στους ανώτατους εισαγγελείς για απόπειρα χακαρίσματος του κινητού του τηλεφώνου με λογισμικό παρακολούθησης Predator, ισραηλινής κατασκευής.

snap.JPG
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης