Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα : Άλμα - ρεκόρ 24% στην εισαγωγή άνθρακα τον Ιούλιο κυρίως από τη Ρωσία

Κίνα : Άλμα - ρεκόρ 24%  στην εισαγωγή άνθρακα τον Ιούλιο κυρίως από τη Ρωσία
Στην αύξηση της κατανάλωσης σημαντικό ρόλο έπαιξε η άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα που οδήγησε στην αυξημένη χρήση κλιματιστικών
.
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική αύξηση κατά 24% παρουσίασαν οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο, φθάνοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 .
Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των αυξημένων αγορών των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών με στόχο να εξασφαλίσουν την επάρκεια σε ηλεκτρική ενέργεια στην περίοδο της αυξημένης καλοκαιρινής ζήτησης.
Μόνο τον περασμένο μήνα, η Κίνα παρέλαβε 23,52 εκατομμύρια τόνους άνθρακα καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 18,98 εκατομμύρια τόνων του Ιουνίου. Ωστόσο αυτή η ποσότητα είναι κατά 22% χαμηλότερη από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας.

Μείωση εισαγωγών κατά 18% στο επτάμηνο

Κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η Κίνα εισήγαγε 138,52 εκατομμύρια τόνους άνθρακα, ποσότητα μειωμένη κατά 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021.
Η ημερήσια κατανάλωση άνθρακα στις μεγάλες παράκτιες περιοχές της χώρας κυμάνθηκε γύρω στους 2,2 εκατομμύρια τόνους στα τέλη Ιουλίου, δηλαδή σε παρόμοιο με πέρυσι επίπεδο, σύμφωνα με το Shanghai Shipping Exchange.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε η άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα που οδήγησε στην αυξημένη χρήση κλιματιστικών.

Αποφυγή των black out

Η κινεζική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποφύγει την επιβολή περιορισμών στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για φέτος, και προέτρεψε τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα, οι οποίες παρέχουν περίπου το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, να διευρύνουν τα αποθέματά τους σε άνθρακα.

Ρεκόρ εισαγωγών από Ρωσία

Τα στοιχεία που παρακολουθεί η Refinitiv έδειξαν ότι οι εισαγωγές ρωσικού άνθρακα, μέσω θαλάσσιων οδών, έφτασαν στην Κίνα σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ 7,38 εκατομμυρίων τόνων τον Ιούλιο.
Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν ότι η ζήτηση άνθρακα σύντομα θα αρχίσει να μειώνεται καθώς οι θερμοκρασίες μετριάζονται, ενώ η βιομηχανική δραστηριότητα παραμένει υποτονική εν μέσω περιορισμών της Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης