Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρώσοι ανακατανέμουν δυνάμεις από την Αν. στην Νότια Ουκρανία - Παραμένει στόχος το Bakhmut στο Donetsk

Οι ρώσοι ανακατανέμουν δυνάμεις από την Αν. στην Νότια Ουκρανία - Παραμένει στόχος το Bakhmut στο Donetsk
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να μεταφέρουν εξοπλισμό και προσωπικό στις βορειοανατολικές περιφέρειες Kherson και στην Δυτική Zaporizhia

Οι ρώσοι ανακατανέμουν δυνάμεις από την Ανατολική στην Νότια Ουκρανία με στόχο να ενισχύσουν την άμυνα σε Kherson και Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν ολοένα και περισσότερο προσωπικό και εξοπλισμό στις Περιφέρειες Kherson και δυτική Zaporizhia εις βάρος των προσπαθειών τους να καταλάβουν το Slovyansk και Siversk, τα οποία δεν φαίνεται να αποτελούν προτεραιότητα σε αυτή την φάση.
Οι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσουν επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό –πυροβολικό και αεροπορία ειδικότερα– στην Κριμαία στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποσυρθεί στο παρελθόν ή ανέστειλαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην πόλη του Kharkiv και στον νότιο άξονα για να δώσουν προτεραιότητα στην κατάληψη της Περιφέρειας Luhansk, αλλά το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία με βάση τις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες των διοικητών τους. Οι ρωσικές δυνάμεις σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να ανταποκρίνονται στην ουκρανική απειλή στην περιφέρεια Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν σε πέντε έως επτά ομάδες κρούσης γύρω από το Bakhmut, με βάση τις περιγραφές του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου για τις ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή.
Οι πρόσφατες εκθέσεις του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου έχουν προσδιορίσει συχνότερα τους Vershyna, Soledar, Kodema, Bakhmut και Yakovlvka ως επαναλαμβανόμενους στόχους των τοπικών συγκεντρωμένων ρωσικών προσπαθειών γύρω από το Bakhmut.
Οι ρωσικές ομάδες που επιτίθενται σε αυτούς τους στόχους φέρονται να επιχειρούν προς το παρόν από τους κοντινούς οικισμούς Pokrovske, Streapivka, Roty, Semihirya και Vidrozhnnya.

Εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε Θέατρο δράματος του Donetsk και την Ποινική Αποικία 124 στην κατεχόμενη πόλη του Donetsk στις 4 Αυγούστου.
Η ζημιά που είναι ορατή στα βίντεο που έχει δημιουργήσει η Ρωσία ως απόδειξη της ουκρανικής επίθεσης κοντά στο Θέατρο του Donetsk αποτελεί απόδειξη ότι ο Ουκρανικός στρατός χτυπάει και αμάχους.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν βορειοδυτικά του Izyum.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά από τοπικές αντεπιθέσεις μεταξύ Izyum και Slovyansk και ανέκτησαν θέσεις σε έναν αριθμό οικισμών.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις βορειοανατολικά και νότια του Bakhmut.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις προσπάθειες να προχωρήσουν στο Pisky και πραγματοποίησαν περιορισμένη χερσαία επίθεση νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να μεταφέρουν εξοπλισμό και προσωπικό στις βορειοανατολικές περιφέρειες Kherson και στην Δυτική Zaporizhia.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Mykolaiv, στη νότια Ουκρανία, γύρω στις 06:58 το πρωί 5 Αυγούστου 2022 δήλωσε ο δήμαρχος Oleksandr Sienkevych.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν βορειοδυτικά του Izyum στις 4 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια επίθεση προς την κατεύθυνση από Bairak προς Husarivka, περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να συνεχίσουν τις προσπάθειες διείσδυσης βαθύτερα στην Περιφέρεια του Kharkiv.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα εκμεταλλεύονται την αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων μακριά από τον άξονα του Slovyansk και πραγματοποίησαν τοπικές αντεπιθέσεις για να ανακτήσουν έδαφος νοτιοδυτικά του Izyum και βορειοδυτικά του Slovyansk στις 4 Αυγούστου.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Κύριων Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Oleksii Gromov δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στις ρωσικές αμυντικές γραμμές σε Dmytrivka, Mazanivka και Sulyhivka - όλα περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Izyum.
Η 93η Ταξιαρχία της Ουκρανίας δήλωσε επιπλέον ότι τα στρατεύματά της ανακατέλαβαν το Dibrovne, 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Izyum.
Τα πρόσφατα ουκρανικά κέρδη μεταξύ Izyum και Slovyansk δείχνουν ότι η αναδιάταξη των ρωσικών στρατευμάτων στο νότο αφήνει εκμεταλλεύσιμα κενά στη ρωσική άμυνα αυτού του άξονα.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη επίγεια επίθεση στην περιοχή Siversk στις 4 Αυγούστου και συνέχισαν τις αεροπορικές επιδρομές και τον βομβαρδισμό του Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις μάχες βορειοανατολικά και νότια του Bakhmut στις 4 Αυγούστου.
Τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από θέσεις στη Semihirya και Dolomitne (15 και 18 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut, αντίστοιχα) προς την Kodema, όπου συνεχίζουν να αμύνονται έναντι των ρωσικών χερσαίων επιθέσεων.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν επίσης γύρω από το Travneve, τη Semihirya και τη Vershyna, όλα σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Soledar (περίπου 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Bakhmut) στη Yakolvika και στο Straypivka προκειμένου να προχωρήσουν νοτιοδυτικά προς το Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις προς το Pisky από τα βορειοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk και επιπλέον πραγματοποίησαν περιορισμένες επιθέσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν στο Pisky από το Vesle, περίπου 1 χιλιόμετρο προς τα ανατολικά, και το Lozove, 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά.
Διάφορες ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του 11ου Συντάγματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR), ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει τον πλήρη έλεγχο του Pisky.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν κατά μήκος της γραμμής της πόλης Avdiivka – Donetsk.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις κοντά στον ποταμό Inhulets στις 3 και 4 Αυγούστου.
Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε Bilohirka, Lozove και Andriivka (στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets) και προς την κατεύθυνση της Bila Krynytsya (στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets).
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να συνεχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή για να καταστείλουν το ουκρανικό προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets και να διακόψουν τις ουκρανικές επιθέσεις στις ρωσικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T2207.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει την αεροπορική τους εκστρατεία κατά μήκος της γραμμής επαφής στην περιφέρεια Kherson και σύμφωνα με πληροφορίες εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε 17 οικισμούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να βομβαρδίζουν πάνω από 25 οικισμούς κατά μήκος των διοικητικών συνόρων της Περιφέρειας Kherson.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αναδιατάσσουν στρατιωτικό προσωπικό και εξοπλισμό από άλλους άξονες για να υπερασπιστούν τις τρέχουσες ρωσικές θέσεις στη νότια Ουκρανία.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Κύριων Επιχειρήσεων Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Oleksiy Gromov ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν τρεις τακτικές ομάδες τάγματος (BTGs) που δρούσαν στην πρώτη γραμμή γύρω από τα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Donetsk - Zaporizhia στη βορειοανατολική περιφέρεια Kherson.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να μεταφέρουν απροσδιόριστα στοιχεία της 35ης Στρατιάς συνδυασμένων όπλων (CAA) που έχει πολεμήσει στο παρελθόν στο Izyum και στην περιφέρεια Κιέβου στη βορειοανατολική περιφέρεια Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα δώσουν προτεραιότητα στην υπεράσπιση των κατεχόμενων θέσεων βόρεια της Μελιτόπολης πάνω από τις γραμμές του μετώπου στη διοικητική συνοριακή περιοχή Donetsk – Zaporizhia.
Οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού στην Περιφέρεια Kherson μέσω της γέφυρας του Στενού Kerch και χρησιμοποιούν την Κριμαία ως «προγεφύρωμα για την αποθήκευση όπλων».

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν ρωσικά GLOC, θέσεις και στρατιωτικές βάσεις στην περιφέρεια Kherson.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι η ουκρανική αεροπορία έπληξε δύο ρωσικά οχυρά στις περιοχές Blahodatne και Pravdyne, που βρίσκονται και οι δύο βορειοδυτικά της πόλης Kherson.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επίσης καταστρέψει το διοικητήριο του ρωσικού 22ου Σώμα Στρατού κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην Chornobaivka, επίσης βορειοδυτικά της πόλης Kherson.
Επίσης σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στη Nova Mayachka (περίπου 48 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kherson), αλλά δεν διευκρίνισε εάν οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν την αποθήκη.
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι έγιναν μάρτυρες εκρήξεων κοντά στη σιδηροδρομική γέφυρα Antonivskyi, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να χτυπήσουν τη γέφυρα στις 3 Αυγούστου.

Στόχος της Ρωσίας ο πλήρης έλεγχος των κατεχόμενων εδαφών

Οι ρωσικές αρχές συνέχισαν να θέτουν όρους για μακροπρόθεσμο ρωσικό έλεγχο των κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία.
Η Ουκρανική Κύρια Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) ανέφερε στις 4 Αυγούστου ότι το ρωσικό Υπουργείο Κατασκευών και Στέγασης και Κοινοτικών Υποθέσεων δημοσίευσε ένα έγγραφο με τίτλο «Έννοια του Γενικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη της Πόλης της Μαριούπολης».
Η έκθεση αναφέρει. ότι οι ρωσικές κατοχικές αρχές σκοπεύουν να ενσωματώσουν πλήρως τη Μαριούπολη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Επίσης η Ρωσία σχεδιάζει να αποκαταστήσει τις υποδομές μεταφορών «μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια».
Η έκθεση προβλέπει ότι ο πληθυσμός της Μαριούπολης, θα αυξηθεί σε 200.000 έως το 2025.
Ο πληθυσμός της ήταν περίπου 500.000 πριν από την πιο πρόσφατη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κάτοικοι των κατεχόμενων εδαφών συνέχισαν να αντιστέκονται στις ρωσικές κατοχικές προσπάθειες στις 4 Αυγούστου.

Το Ουκρανικό Κέντρο Αντίστασης ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν επιχειρήσεις στην πόλη Kherson και ότι οι Ουκρανοί υπάλληλοι αρνούνται να εργαστούν σε επιχειρήσεις που ελέγχονται από τη Ρωσία.
zz1_6.png
zz2_6.png

zz3_5.png

zz4_3.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης