Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει ο Ουκρανικός στρατός, διαλύθηκαν 3 ταξιαρχίες – Τα Γερμανικά τανκ έχουν βλάβη, όπλα της Δύσης στην μαύρη αγορά

Καταρρέει ο Ουκρανικός στρατός, διαλύθηκαν 3 ταξιαρχίες  – Τα Γερμανικά τανκ έχουν βλάβη, όπλα της Δύσης στην μαύρη αγορά
Τα όπλα της Δύσης αντί στην Ουκρανία καταλήγουν και στην μαύρη αγορά

Ο ουκρανικός στρατός καταρρέει, ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε πρόσφατα το Donbass έχει αποδειχθεί κόλαση, αφού ενδεικτικά οι Ουκρανικές δυνάμεις χάνουν έως και 300-500 στρατιώτες την ημέρα από τον ανελέητο βομβαρδισμό των Ρώσων…

Διαλύθηκαν τρεις ταξιαρχίες…

Οι μονάδες των τριών ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στις περιοχές Soledar, Artemovsk και Avdiivka διαλύθηκαν, ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων και των λαϊκών πολιτοφυλακών του Donetsk και Luhansk.
Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους λόγω των μεγάλων απωλειών ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας..
Στις περιοχές των οικισμών Soledar, Artemovsk και Avdeevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, μονάδες της 54ης μηχανοκίνητης, 56ης και 58ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίaς πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έχοντας χάσει τη μαχητική τους ικανότητα λόγω μεγάλων απωλειών, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους».
H εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την μεγάλη επιτυχία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αφού πλέον οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το 26% των εδαφών της Ουκρανίας με στόχο να φθάσουν στο 30% με 33%....

Τα προβληματικά γερμανικά τανκ

Μόλις ένα μήνα από την παράδοσή τους, τα πρώτα γερμανικά τεθωρακισμένα που παραδόθηκαν στην Ουκρανία, σταμάτησαν να λειτουργούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Der Spiegel.
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ενημερώθηκε από την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα ότι εμφανίστηκε σφάλμα στα κανόνια και ότι αρκετά από αυτά έπρεπε να επισκευαστούν.
Σύμφωνα με τους Γερμανούς, ο λόγος πίσω από τη δυσλειτουργία μπορεί να είναι ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τα τεθωρακισμένα εντατικά ξεπερνώντας τα όρια αντοχής των όπλων.
Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στα συστήματα φόρτωσης μπορεί να είναι πολύ υψηλή.
Ένα άλλο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί λάθος πυρομαχικά.
Π.χ. οι έξυπνες χειροβομβίδες που χρησιμοποιούσαν αυτά τα κανόνια προορίζονταν για στόχους μικρότερης εμβέλειας και ακριβείας.
Κατά τους Γερμανούς η κακή χρήση των όπλων θα μπορούσε να έχει συμβάλει σε πιο επιταχυνόμενη φθορά.
Παρά τα προβλήματα, ωστόσο, συμφώνησαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με επιπλέον πακέτα όπλων.

Τα όπλα της Δύσης αντί στην Ουκρανία καταλήγουν και στην μαύρη αγορά

Ταυτόχρονα, εγείρονται πολλά ερωτηματικά για τα όπλα της Δύσης που δίδονται στην Ουκρανία.
Η απεριόριστη ροή όπλων προκαλεί ανησυχίες αφού τα όπλα μπορεί να καταλήγουν εύκολα στη μαύρη αγορά ή να χάνονται. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα όπλα έχουν κατά καιρούς έχουν καταλήξει σε άλλες χώρες και όχι στην Ουκρανία.
Οι αρχές στη Σουηδία, για παράδειγμα, αποκάλυψαν ότι αντιαρματικά όπλα έχουν ήδη εμφανιστεί στους κύκλους των εγκληματικών συμμοριών στη Σουηδία.

Εν τω μεταξύ, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Robert C. Castel επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι τα δυτικά οπλικά συστήματα - ο αντιαρματικός πύραυλος Javelin και ο αντιαεροπορικός πύραυλος Stinger - μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια σε πολιτικούς και βιομηχανικούς στόχους καθώς και σε στρατιωτικούς στην Ευρώπη και διεθνώς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι θέμα χρόνου αυτές οι παραδόσεις όπλων αντί να φθάσουν στην Ουκρανία να καταλήξουν σε λάθος χέρια.
Αυτά τα όπλα θα μπορούσαν ακόμα να κρύβονται κάπου στην Ευρώπη για μεγάλο διάστημα, ως το σύγχρονο ισοδύναμο των ναρκών και των αεροπορικών βομβών που έχουν απομείνει από τους Παγκόσμιους Πολέμους, πρόσθεσε και να χρησιμοποιηθούν για λάθος σκοπούς σε μέλλοντα χρόνο…
cc1_27.png
cc4_26.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης