Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Να μην κερδίσει η Ρωσία στην Ουκρανία - Μήνυμα σε Putin

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Να μην κερδίσει η Ρωσία στην Ουκρανία - Μήνυμα σε Putin
Θα πρέπει να στηρίζουμε την Ουκρανία για πολύ καιρό ακόμα υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Να μην επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος εκτίμησε πως το ΝΑΤΟ και η Δύση θα πρέπει να στηρίξουν το Κίεβο για πολύ καιρό ακόμα.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να νικήσει.
Για να εμποδιστεί η Μόσχα να επιτύχει, το ΝΑΤΟ και οι χώρες μέλη του μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία με όπλα και άλλη βοήθεια για πολύ καιρό ακόμη
Είναι προς το συμφέρον μας να μην επιτύχει αυτού του είδους η επιθετική πολιτική» είπε σε ομιλία του ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι τρομερό.
Ωστόσο, επισήμανε πως «θα ήταν πολύ χειρότερα αν γινόταν πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ» και για αυτό υποστήριξε ότι πρέπει να εμποδιστεί περαιτέρω επέκταση του πολέμου.

Άμεση εμπλοκή ΝΑΤΟ

«Αν ο πρόεδρος Putin σκεφτεί να κάνει σε μια χώρα του ΝΑΤΟ κάτι παρόμοιο με αυτά που έκανε στη Γεωργία, τη Μολδαβία ή την Ουκρανία, τότε ολόκληρο το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί αμέσως.
Αυτή δεν είναι απλώς μια επίθεση στην Ουκρανία, μια ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα με πληθυσμό μεγαλύτερο από 40 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι επίσης μια επίθεση στις αξίες μας και στην παγκόσμια τάξη την οποία θέλουμε» είπε ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης