Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Η Pelosi πάει Σεούλ, αλλά ο πρόεδρος της χώρας θα είναι σε διακοπές

Νότια Κορέα: Η Pelosi πάει Σεούλ, αλλά ο πρόεδρος της χώρας θα είναι σε διακοπές
Και η υπουργός Εξωτερικών Park Jin τυγχάνει να βρίσκεται εκτός χώρας - επομένως δεν θα υπάρξει συνάντηση της Pelosi με τον κορυφαίο διπλωμάτη της χώρας.
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν τέλος οι «περιπέτειες» της Nancy Pelosi με το ταξίδι της στην Ασία.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έφτασε στη Νότια Κορέα, αφήνοντας πίσω της μια τεταμένη κατάσταση στην Ταϊβάν, η οποία βλέπει τις κινεζικές δυνάμεις να περικυκλώνουν το νησί με ασκήσεις πραγματικών πυρών.
Το θέμα είναι όμως πως μπορεί η Pelosi να πάτησε πόδι στην Νότια Κορέα, αλλά ο Πρόεδρος της χώρας, Yoon Suk-yeol δεν θα συναντηθεί μαζί της.
Και ο λόγος;
Είχε κανονίσει να κάνει «διακοπές».
Οι οποίες είχαν ανακοινωθεί εκ των προτέρων, αλλά υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες εικασίες ότι αυτές οι «διακοπές» έγιναν σκόπιμα, έτσι ώστε η Σεούλ να αποφύγει την οργή της Κίνας.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό.
Ακόμη και η υπουργός Εξωτερικών Park Jin τυγχάνει να βρίσκεται εκτός χώρας - επομένως δεν θα υπάρξει συνάντηση της Pelosi με τον κορυφαίο διπλωμάτη της χώρας.
Έτσι, αντί να συναντηθεί με τον αρχηγό του κράτους της Νότιας Κορέας, θα χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Kim Jin-pyo και τους ηγέτες του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος People Power, μαζί με το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Κορέας.

Οι αξιωματούχοι στη Σεούλ είναι πολύ επιφυλακτικοί και νευρικοί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης της Pelosi

«Εν μέσω του οξυνόμενου ανταγωνισμού ΗΠΑ-Κίνας, η Κίνα έχει απειλήσει με στρατιωτικές ενέργειες και θα μπορούσε να επικαλεστεί μια απάντηση των ΗΠΑ, η οποία θα επηρέαζε τελικά τη Νότια Κορέα, λόγω της συμμαχίας της χώρας με τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής ΗΠΑ-Κίνας, Ajou Kim Heung-kyu.

Η στάση της Νότιας Κορέας

Καθώς οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν εκτινάσσονται στα ύψη, το Πεκίνο δεσμεύεται να κάνει τις ΗΠΑ «να πληρώσουν ένα τίμημα».
Την ίδια στιγμή, η Νότια Κορέα προτρέπει σε διάλογο και ηρεμία, με δήλωση του προεδρικού γραφείου που υποστηρίζει: «Η στάση της κυβέρνησής μας είναι να διατηρήσει στενή επικοινωνία και με τα 2 μέρηστη βάση ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας είναι σημαντικές».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης