Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δυο εγχώριες εταιρείες αναψυκτικών σπεύδουν να καλύψουν το κενό που άφησαν η Coca Cola και η Pepsi

Ρωσία: Δυο εγχώριες εταιρείες αναψυκτικών σπεύδουν να καλύψουν το κενό που άφησαν η Coca Cola και η Pepsi
Η μαζική έξοδος δυτικών εταιρειών λόγω των κυρώσεων έχει δημιουργήσει μια απροσδόκητη ευκαιρία για Ρώσους επιχειρήσεις και επιχειρηματίες
Σχετικά Άρθρα

Καθώς οι μεγαλύτεροι παραγωγοί αναψυκτικών σε παγκόσμιο επίπεδο Coca Cola και Pepsi διέκοψαν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία, η τοπική παραγωγός Chernogolovka έχει βάλει στόχο στοχεύει να κατακτήσει μερίδιο 50% σε μια αγορά σχεδόν 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε το αφεντικό της στο Reuters.
Η μαζική έξοδος δυτικών εταιρειών λόγω των κυρώσεων έχει δημιουργήσει μια απροσδόκητη ευκαιρία για Ρώσους επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.
Η Chernogolovka, που πήρε το όνομά της από μια πόλη έξω από τη Μόσχα όπου ιδρύθηκε το 1998, φτιάχνει σνακ, εμφιαλωμένο νερό, λεμονάδες, ενεργειακά ποτά και, από τον Μάιο, Cola Chernogolovka.
Η εταιρεία υπερδιπλασιάζει τις δραστηριότητές της φέτος, είπε η διευθύνουσα σύμβουλός της Natalia Sakhnina σε συνέντευξή της στο Reuters και αναμένει να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 30% εντός δύο ετών, από 8,5% στο τέλος του 2021.
«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε η κυριότερη ρωσική εταιρεία που παράγει αναψυκτικά», είπε η Sakhnina.
«Ελπίζουμε και εργαζόμαστε για να κερδίσουμε την απόλυτη ηγετική θέση στη ρωσική αγορά».
Τα έσοδα στην αγορά μη αλκοολούχων ποτών της Ρωσίας ανέρχονται συνολικά σε 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Statista.
Αν και τα ανθρακούχα ποτά που παράγονται από την Coca-Cola και την Pepsi υπάρχουν ακόμη στα ράφια των ρωσικών σούπερ μάρκετ, με την πάροδο του χρόνου θα εξαφανιστούν, καθώς τα υπάρχοντα αποθέματα εξαντλούνται αφήνοντας χώρο για τις τοπικές εταιρείες.
Η PepsiCo ανέστειλε την παραγωγή και τις πωλήσεις σόδας στη Ρωσία τον Μάρτιο, όπως και η Coca-Cola.
Τον Ιούνιο, η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε ότι οι υφιστάμενοι πελάτες της στη Ρωσία εξαντλούσαν τα αποθέματά της.
Τους πρώτους μήνες του 2022 η Chernogolovka διπλασίασε σχεδόν τον όγκο της παραγωγής της στη νότια πόλη Krasnodar και αύξησε το παραγωγικό δυναμικό κατά 50% στο Novosibirsk της Σιβηρίας σε σύγκριση με το 2021, είπε η Sakhnina.
Οι νέες μάρκες κόλα που κυκλοφόρησαν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Chernogolovka's και της ανταγωνιστικής της Ochakovo's CoolCola, κατέκτησαν μερίδιο 5% πωλήσεων στην κατηγορία το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τη NielsenIQ  Russia.
«Η εταιρεία μας δεν ήταν παρούσα στον τομέα της κόλα», είπε η Sakhnina για μια περιοχή που αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της αγοράς.
«Φέτος μπήκαμε σε αυτό το τμήμα και η είσοδός μας συνέπεσε με την αποχώρηση των διεθνών παικτών. Έτσι, αν αξιολογήσουμε τις προοπτικές και τις φιλοδοξίες μας, είναι σχεδόν απεριόριστες».
Για να καλύψει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης, η Chernogolovka κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής 40.000 τετραγωνικών μέτρων στην πόλη.
Η εγκατάσταση θα κοστίσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ρούβλια (50 εκατομμύρια δολάρια) και το πρώτο στάδιο της έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης